Dolar

32,3794

Euro

35,0563

Altın

2.326,05

Bist

9.108,73

Amerikan Büyükelçisi’ni sınır dışı edip, Riyad’da uyumayı reddetti

Suudi Arabistan Afrika İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Ahmed Kattan, merhum Kral Fahd bin Abdülaziz'in Suudi Arabistan'ı Çin füze anlaşması nedeniyle eleştirdikten sonra Amerikan Büyükelçisi Hume Horan'ı sınır dışı edip Riyad’da uyumayı reddetmesinin hikayesini anlattı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-05 08:51:59

Amerikan Büyükelçisi’ni sınır dışı edip, Riyad’da uyumayı reddetti

Suudi Arabistan Afrika İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Ahmed Kattan, merhum Kral Fahd bin Abdülaziz'in Suudi Arabistan'ı Çin füze anlaşması nedeniyle eleştirdikten sonra Amerikan büyükelçisini sınır dışı edip Riyad'da uyumayı reddetmesinin hikayesini anlattı.

Kral Fahd bin Abdülaziz yönetiminin Devlet Bakanı Ahmed Kattan, "Image" programına verdiği röportajda şunları söyledi:
"Majesteleri Prens Halid bin Sultan bin Abdülaziz ve Bandar bin Sultan bin Abdülaziz, Suudi Arabistan Krallığı için Çin füzeleri satın almakla görevlendirildi. Füze satın alma olayından rahatsız olan İsrail Büyükelçiliği, Suudi Yönetimini kızgınlığını göstermek için ABD yönetiminde şikâyette bulundu. Prens Bandar ise onlara, seyahatlerinin İran savaşında Irak'ı desteklemek için olduğunu söyledi.
Krallıktaki füzeleri keşfettikten sonra Amerikalı diplomat Philip Habib ve Amerikan Büyükelçisi Hume Horan başkanlığında bir heyet bu füzeleri protesto etmek için Kral Fahd ile görüşmek üzere Suudi Arabistan'a geldi.
Amerikalıları bilgilendirmeme nedenini merak ediyor; bu yüzden Kral Fahd, Tanrı ona merhamet etsin, daha önce kimsenin duymadığı bir şeyi duysun: Kral Abdülaziz ABD Büyükelçisi'nin sınır dışı edilmesini istedi ve Yüce Tanrı'ya Riyad'da uyumamaya yemin etti. Basra Körfezi'nin kıyısında yer alan Dahran şehrinin doğu bölgesine gitti. Ve yaşamı boyunca orada kaldı.”
Kattan sözlerini, "Bana daha önce Amerikan büyükelçisini sınır dışı eden bir ülke getirin," diye bitirdi.

Kaynak: CNN

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara