Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Amerikan Büyükelçiliğinde siren sesleri yankılandı

Roketler yine Bağdat’ın Yeşil Bölgesi’ni vurdu. Ağır müstahkem mevki konumundaki bölgeye geçtiğimiz aylarda da yapılan saldırıların en yenisi AFP muhabirleri tarafından Perşembe sabahı olarak bildirildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-18 10:34:20

Amerikan Büyükelçiliğinde siren sesleri yankılandı

TİMETURK|ÇEVİRİ HABER

Irak'ta hükümet merkez binaları, birçok yabancı diplomatik temsilcilikler ve ABD Büyükelçiliğinin de bulunduğu Yeşil Bölge yine saldırıya uğradı.  AFP'ye isim vermeden konuşan güvenlik güçleri Perşembe sabahı bölgeye roket yağdığını duyurdu. AFP gazetecileri de üç patlama duyduklarını ve Amerikan Büyükelçiliğinde güvenlik sirenlerinin çaldığını belirttiler. Ancak muhabirler tarafından herhangi bir yaralanma ve kayıp ihbar edilmedi.

Bir hafta önce de Irak ordusundan yetkililer Bağdat'taki Yeşil Bölge'ye en az iki roket saldırısı gerçekleştiğini duyurmuşlardı.  O zaman iki roketin Irak polis güçleri ve askeriyesini yöneten Bağdat Harekat Merkezi'ni hedeflediği ordu tarafından belirtilmişti. Amerikan Büyükelçiliği'ne çok yakın olan merkez roketlerin daimi hedefi konumunda denildi.

Saldırıların İran İslam Devrim Muhafızları Kudüs gücünün başında yer alan Korgeneral Kasım Süleymani'nin 3 Ocak'ta öldürülmesinin ardından Irak'ta yükselen Amerikan karşıtlığı ile ilgili olduğu iddia ediliyor.

Haber Ara