Dolar

32,3578

Euro

35,0024

Altın

2.326,06

Bist

9.124,80

Amerikalı şarkıcı Janet Jackson, Cidde’de konser verdi!

Veliaht Prens Muhammed Bin Selman yönetimindeki Suudi Arabistan’da, değişiklikler hız kesmeden sürüyor. Amerikalı şarkıcılar Janet Jackson, 50 Cent ve Chris Brown, Cidde Dünya Festivali kapsamında Suudi Arabistan'da sahne alarak uzun yıllar sonra bir ilki gerçekleştirdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-19 17:08:32

Amerikalı şarkıcı Janet Jackson, Cidde’de konser verdi!

buyuk_131

Veliaht Prens Muhammed Bin Selman yönetimindeki Suudi Arabistan'da değişiklikler hız kesmeden sürüyor. Amerikalı şarkıcılar Janet Jackson, 50 Cent ve Chris Brown, Cidde Dünya Festivali kapsamında Suudi Arabistan'da sahne alarak uzun yıllar sonra bir ilki gerçekleştirdi.

Ünlü sanatçı Nicki Minaj kadın, LGBT ve insan haklarını gerekçe göstererek konsere çıkmama kararı almıştı. Organizatörler Nicki Minaj'dan dolan boşluğu Michael Jackson'ın kız kardeşi Janet Jackson ile doldurdu. Konserde Future, Tyga, Liam Payne ve Steve Aoki gibi isimler de sahne aldı.

Konser sonrası şarkıcı Minaj'ı görmek için bilet alan binlerce Suudi hayran tepkilerini dile getirerek bilet ücretlerinin kendilerine iade edilmesini istedi.

ABD'li rapçi Nicki Minaj küfürlü şarkı sözleri, cesur sahne kıyafetleri ve kadın bedenini ön plana çıkaran müstehcen video klipleriyle tanınıyor.

TEPKİLER MİNAJ'A GERİ ADIM ATTIRDI

Nicki Minaj'ın temmuz ayı başında festival programına dahil olmasının ardından sosyal medyada büyük bir tartışma başlamıştı.

LGBTİ haklarını savunanlar Minaj'ın Onur Yürüyüşleri'nde sahneye çıktığını hatırlatarak, şarkıcının eş cinselliğin ölümle cezalandırıldığı bir ülkede konser vermesini 'ikiyüzlülük' olarak nitelendirmiş, Suudi kadınlarsa Minaj'ı kabul eden yetkililerin kendilerine çarşafı zorunlu kılmasını sorgulayarak 'çifte standart' eleştirisinde bulunmuştu.

Bu tepkiler üzerine konserini iptal eden ve bir açıklama yapan Minaj, Suudi hayranlarının karşısına çıkamayacağı için üzgün olduğunu belirterek, "İnanıyorum ki, kadınların ve LGBTİ toplumunun haklarına, ifade özgürlüğüne olan desteğimi açık bir şekilde göstermem çok daha önemli" ifadelerini kullanmıştı.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara