Dolar

32,5674

Euro

34,7596

Altın

2.492,38

Bist

9.524,59

Amerikalı şarkıcı Della Miles'dan, Filistin'e destek: Kalbim seninle atıyor Filistin

Amerikalı şarkıcı Della Miles, Trump’ın Golan Tepeleri’ye aldığı karar ile İsrail’in Gazze saldırısına tepki gösterdi. Instagram hesabından, ’Kalbim seninle atıyor Filistin’ diyerek, Filistin halkına destek verdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-27 01:42:07

Amerikalı şarkıcı Della Miles'dan, Filistin'e destek: Kalbim seninle atıyor Filistin

kppur 

İşgal devleti İsrail'in, kuşatma altındaki Gazze'yi havadan bombalamasına ve ABD Başkanı Trump'ın, Golan Tepeleri'nin İsrail'e ait olduğunu kabul eden skandal kararnameyi imzalamasına dünyadan tepkiler sürüyor.Amerikalı şarkıcı ve söz yazarı Della Miles, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ve Trump'ın ‘Golan Tepeleri'yle ilgili aldığı karara sert tepki gösterek, Instagram hesabından şunları kaydetti: "Bu utanç verici ve haksız Amerikan kararından dolayı kim bilir kaç masum Filistinli çocuk ailelerinden kopacak? Golan Tepeleri'nin tek ve gerçek sahibi hiç şüphesiz Allah'tır. Allah sizinle beraber Filistin… Allah sabırlı olanları sever. Şimdi Filistin için sabırlı olmanın zamanı. Kalbim seninle atıyor Filistin." 

TRUMP, BM KARARINA RAĞMEN İMZALADI

BM Güvenlik Konseyinin 1981'de aldığı 497 sayılı karar, İsrail'in Golan Tepeleri'ni işgaline karşı çıkıyor ve kararda ''İsrail'in işgal altındaki Golan Tepeleri'nde kendi kanunlarını, yargısını ve idaresini uygulama kararı hükümsüzdür ve uluslararası hukuki geçerliliği yoktur.'' ifadesi kullanılıyor.
ABD Başkanı Trump'ın, BM kararına rağmen İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tanıdığını ilan eden deklarasyonu imzaladı.
İmza töreninde Trump ile yan yana olan işgal devleti İsrail Başbakanı Netanyahu, "tarihi" olarak değerlendirdiği kararından dolayı ABD Başkanı'na teşekkür etti. Golan Tepeleri'nin İsrail askerleri tarafından, "Suriye'ye karşı adil meşru müdafaa savaşı sırasında ele geçirildiğini" söyleyen Netanyahu, bölgenin artık daimi olarak İsrail kontrolünde olacağını ifade etti.
Suriye hükümeti ise tanıma kararını kınayarak, "egemenliğine bariz bir saldırı yapıldığını" açıkladı.
İsrail, Suriye'ye ait Golan Tepeleri'ni 1967'de işgal, 1981'de ilhak etmişti.

YENİ ZELANDA'DAKİ CAMİ
KATLİAMINDAN SONRA
‘İSLÂM'I SEÇTİĞİNİ' AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan Daha önce Müslüman olmayı düşünen Amerikalı sanatçı Della Miles, bu düşüncesini Yeni Zelanda'daki cami katliamının ardından hayata geçirmişti. Whitney Houston ve Michael Jackson gibi dünyaca ünlü sanatçılara bir dönem vokalistlik yapan Amerikalı sanatçı Della Miles Müslüman olduğunu açıklamıştı.

‘ALLAH, BENİ HAYATIMIN EN GÜZEL
GÜNLERİNDE İSLÂM'LA ÖDÜLLENDİRDİ'

İslâm ve Müslümanlık hakkında bir yıldan fazladır çeşitli araştırmalar yaptığı öğrenilen Miles, ''Dünyanın birçok yerinde İslamafobi bir hastalık gibi yayılıyor. Bunun en vahşi örneğini Yeni Zelanda'da gördük. Kanımız dondu... İçimiz parçalandı. Çağın vebası sevgisizlik ve hoşgörü eksikliği. Bunun tam tersi İslam ise sevgi ve hoşgörü dini. Bir kedi incinmesin, uyanmasın diye kıyafetini kesen Hazreti Muhammed'in (s.a.s) inancını benimsemek beni çok mutlu ediyor. Verdiğim karardan dolayı son derece huzurluyum. Allah beni hayatımın en güzel günlerinde İslam'la ödüllendirdi.'' ifadelerini kullanmıştı Miles, böylece Yeni Zelanda'da yaşanan katliamın ardından Müslüman olma düşüncesini hayata geçirmiş oldu

 

 

Haber Ara