Dolar

32,3602

Euro

34,9541

Altın

2.325,31

Bist

9.079,97

Amerika ve Taliban görüşmelerinde yine sonuç yok!

Amerika ve Taliban arasındaki 8. tur görüşmelere herhangi bir anlaşma sağlanamadan ara verildi. Yapılan açıklamada tarafların bir sonraki adım olarak yönetimlere danışacakları belirtildi. Ameriklı yetkililer görüşmelerin ardından herhangi bir açıklamada bulunmadılar.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-12 16:06:10

Amerika ve Taliban görüşmelerinde yine sonuç yok!

Amerika ve Taliban arasındaki görüşmelere herhangi bir anlaşma sağlanamadan ara verildi. Yapılan açıklamada tarafların bir sonraki adım olarak yönetimlere danışacakları belirtildi.

Geçen yılın sonlarında başlayan ve Katar'da devam eden görüşmelerde, Amerika askerlerinin Afganistan'dan çekilmesi ve Taliban'ın da Afganistan topraklarını terör örgütleri olarak güvenli liman olmaktan çıkarması konusunda pazarlıklar yapılıyor.

Amerika, Taliban'a Afgan hükümetiyle yetki paylaşımı ve ateşkes konusundan baskı yapıyor. Ancak Taleban Devlet Başkanı Eşref Gani hükümetini tanımıyor ve görüşmelerde de Gani hükümeti yer almıyor.

Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid 8. tur görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada her iki tarafında da üst düzey yöneticileriyle gelinen noktayı görüşeceğini söyledi.

Mücahid, 8. tur görüşmelere bir anlaşmaya varma umuduyla başladıklarını ancak şu aşamada bunun mümkün olmadığını söyledi

Ameriklı yetkililer görüşmelerin ardından herhangi bir açıklamada bulunmadılar. Amerika'nın Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad görüşmeler öncesinde barışın sağlanması ve Afganistan'ın başka ülkelere yönelik tehdit içermeyen bir ülke haline gelmesi amacına vurgu yapmıştı.

Amerika ve Taliban arasında bir anlaşma sağlanması Başkan Donald Trump'ın Afganistan savaşını sona erdirme sözünü de yerine getirmesi anlamına gelecek.

Kurban Bayramı dolayısıyla bir açıklama yapan ve Katar'da devam eden görüşmelere değinen Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani de “Bizim geleceğimiz dost ülkeler dahi olsa başka ülkelerin başkentlerinde tayin edilemez. Afganistan'ın kaderi yine burada Afganistan'da kararlaştırılacaktır” dedi.

Afganistan'da 28 Eylül tarihinde seçimler yapılacak. Ancak Taliban halka seçimleri boykot etme ve oy vermeye gitmeme çağrısında bulundu. Taliban, mitingler, siyasi toplantılar ve oy verme merkezlerine saldırılar düzenleyeceği tehdidinden bulundu.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara