Dolar

32,4848

Euro

34,9412

Altın

2.430,38

Bist

9.811,64

Amerika'da 'Irma' teyakkuzu

ABD, Harvey'den sonra Irma Kasırgası ile mücadeleye hazırlanıyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-06 12:08:45

Amerika'da 'Irma' teyakkuzu


ABD'nin başı Harvey'den sonra Irma Kasırgası ile dertte. Atlas Okyanusu'nun doğu tarafında oluştuktan sonra batıya hareket eden Irma Kasırgası, ABD'ye yaklaştıkça şiddetini de artırarak tehdit olmaya başladı. ABD Ulusal Kasırga Merkezi (NHC), Irma'nın 5 şiddetinde kasırgaya dönüştüğünü açıkladı. Irma, 2007 yılındaki Feliks Kasırgasından bu yana en şiddetli kasırga oldu.

Saatte 280 kilometreye ulaşan rüzgar hızı ile Irma, henüz daha karalara ulaşmadan tarihi kasırgalar arasına katıldı. Geçtiğimiz hafta oluşan Harvey Kasırgasının yaraları sarılmaya çalışılırken ortaya çıkan Irma, Karayipler'de ve ABD'de büyük endişeye neden oldu.

Irma Kasırgasının, endişeleri artıran en büyük özelliğinin ABD meteoroloji literatüründe 'Cape Verde Kasırgası' diye anılan kasırgalar arasında olması. Geçmişte Hugo, Floyd ve Ivan adları ile ortaya çıkarak Atlas Okyanusu'nun doğu yakasına yakın Cape Verde Adalarının (Cabo Adaları) hemen yakınında oluştuktan sonra Atlantik'i batıya doğru geçerek şiddetli ve yıkıcı kasırgalar üretiyor olması endişeleri artırıyor.

FLORIDA VE PORTO RİKO'DA OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

ABD Kasırga Merkezi, Irma'nın ABD'yi vurup vurmayacağını öngörmek için erken olduğunu belirtiyor. Irma'nın son anda güzergahını değiştirip kuzeye yönelerek yeniden okyanus içinde kaybolması olasılık dahilinde bulunuyor. Buna rağmen tehdit nedeniyle Florida eyaleti ile Porto Riko'da olağanüstü hal ilan edildi. Florida'da halk, İşçi Bayramı tatilini de fırsat bilerek marketlere akın etti ve erzak ve içme suyu stoklamaya başladı.

ABD'ye bağlı Virgin Adalarının valisi Kenneth Mapp da adada olağanüstü hal ilan ederek, halkı kapalı ve güvenli mekanlarda tedbirli olmaya çağırdı.

Haber Ara