Dolar

32,3691

Euro

34,9843

Altın

2.326,26

Bist

9.079,97

Amerika'da 'Adalet, Ya da...' mitingi

Siyahi hareketin lideri Louis Farrakhan'ın başlattığı '1 Milyon Adam Yürüyüşü'nün 20. yıl dönümünde, yüz binlerce kişi yine ABD Kongre binasının önünde buluştu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-11 13:19:49

Amerika'da 'Adalet, Ya da...' mitingi
AA'nın haberine göre, Ülkenin farklı eyaletlerinden gelen insanlar, Kongre binası ve Washington Anıtı arasındaki alanda toplandı. Bu seneki yürüyüşün ana teması ise "Adalet, Ya da..." oldu.
 
Toplanan kalabalık, siyahilere için adalet çağrısında bulunarak "Siyahların hayatı değerlidir" sloganları attı.
 
Farrakhan, katılımın oldukça yüksek olduğu gösteride yaptığı konuşmada, özellikle Cumhuriyetçi aday adayları hakkında oldukça sert ifadeler kullanması dikkati çekti. Farrakhan, ABD Başkanı Barack Obama'ya da çağrı da bulunarak, "Küba ve Çin gibi farklı ülkelerdeki insan hakları ihlallerinden bahsedeceğine kendi ülkesindeki insan hakları ihlallerini gör" dedi.
 
Farrakhan siyahi Amerikalılara yönelik olarak da, "Eğer kendilerini değiştiremez ve sosyal adaletsizlik karşısında sessiz kalmaya devam ederlerse bu tür protesto gösterilerinin beyhude olacağını" söyledi.
 
Konuşmasında Farakan, polis şiddeti sonucunda gerçekleşen bu ölümlerden sonra siyahilerin organize olmasından övgüyle bahsederken, "(Polislerin siyahileri öldürmesi) Artık patlama noktasına geldi. Hatta yüksek makamlardaki siyahiler dahi bu durumdan rahatsız" dedi.
 
ABD'de "Bir Milyon Adam Yürüyüşü" ilk kez 16 Ekim 1995 yılında Louis Farrakhan'ın önderliğinde siyahilerin hak ve adalet arayışları için yapılmış ve bir milyondan fazla insan katılmıştı.
 
"1 Milyon Adam Yürüyüşü", 1960'larda Martin Luther King'in Washington'da düzenlediği ünlü "Bir hayalim var" konuşmasını yaptığı gösteriden sonra siyahilerin yaptığı en büyük eylemi olarak biliniyor.Ülkenin farklı eyaletlerinden gelen insanlar, Kongre binası ve Washington Anıtı arasındaki alanda toplandı. Bu seneki yürüyüşün ana teması ise "Adalet, Ya da..." oldu.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara