Dolar

32,3595

Euro

35,0062

Altın

2.323,05

Bist

9.079,97

Amel Tuka, Bosna Hersek'te coşkuyla karşılandı

Amel Tuka, Bosna Hersek'te coşkuyla karşılandı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-28 23:58:47

Amel Tuka, Bosna Hersek'te coşkuyla karşılandı
15. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda Bosna Hersek'e tarihi bir başarı yaşatan Amel Tuka, ülkesinde coşkuyla karşılandı.

Çin'in başkenti Pekin'de devam eden şampiyonada, erkekler 800 metredeki 1.46.30'luk derecesiyle, Kenyalı dünya rekortmeni David Rudisha ve Polonyalı Adam Kszczot'un arkasından 3. gelerek bronz madalya kazanan Tuka, ülkesine döndü.

Uluslararası bir şampiyonada madalya kazanan ilk Bosna Hersekli atlet olan Tuka, Saraybosna Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, ülkesinin bu madalyayı hak ettiğini, böyle bir başarı elde ettiği için gurur duyduğunu söyledi.

Bosna Hersek Olimpiyat Komitesi Başkanı Mariyan Kvesiç, Tuka'dan, 2016 Rio Olimpiyatları'nda da iyi sonuçlar beklediklerini, bu başarıların Bosna Hersek'e önemli katkılarının olduğunu kaydetti.

Bosna Hersek Atletizm Federasyonu Başkanı Suad Kaknyo ise, ülkede "sporun kralı" olarak tanınan milli atletin, bu başarısıyla taç takmaya hak kazandığını söyledi.

Saraybosna'nın ardından, spora başladığı Zenitsa kentindeki Kamberoviç Polye Stadyumu'nda, kendisini bekleyen 6 bin kişiyle buluşan Tuka, ülkesine yaşattığı gururdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve hayranlarıyla birlikte şarkı söyledi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara