Dolar

32,3495

Euro

34,9744

Altın

2.325,55

Bist

9.079,97

Amazon verileri tehdit altında

Amazon, gizli verileri üçüncü taraf şirketlere satan olası vakaları araştırıyor. Şirket cezai önlemler almak için hazırlıklara başladı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-17 12:45:21

Amazon verileri tehdit altında

Timetürk Çeviri

Le Monde'un bugünkü Wall Street gazetesinin haberine dayanarak verdiği habere göre; Amazon, gizli verileri üçüncü taraf şirketlere satan olası vakaları araştırıyor, 16 Eylül Pazar günü e-ticaret devi Wall Street Journal'den gelen bilgileri doğruladı.

Rakamlar vermeyen gazeteye göre, Amazon çalışanları, genellikle aracılar aracılığıyla, gizli bilgileri isteyen pazarlamacılara satıyor. Amazon sitesi doğrudan kendisi ABD pazarında ürün sattığı gibi satıcılar aracılığıyla satış yapmakta ve satışlarını arttırmak isteyen pazarlamacılara,amazon çalışanları  gizli datalarını el altından satmaktalar.

Seattle grubu, yazılı bir açıklamada, “Bu iddialarla ilgili inceleme yürüttüklerini” söyledi. Çalışanların katı etik kurallara bağlı olduklarını vurgulayan sözcü, grubun " bilgiye erişimi sınırlama ve kontrol için gelişmiş sistemlere" sahip olduğunu belirtti.

CEZALANDIRICI ÖNLEMLER

Bu kurallara aykırı hareket eden herkes, " Cezai sonuçları da içerecek şekilde" cezalandırıcı tedbirlere karşı sorumludur. “ sitede kendi doğrudan satışları dışında satış yapan diğer satıcılar için sıfır tolerans politikalarının olduğunu belirten sözcü, tesbiti halinde üçüncü taraf satıcıların hesaplarını kapatma da dahil olmak üzere tüm sözleşmelerini iptal edip yasal işlemlere başlayacaklarını açıkladı.

Wall Street gazetesi'ne göre Amazon birkaç aydır bu soruşturmayı yürütüyor.

Kaynak: Le Monde

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara