Dolar

32,5004

Euro

34,8019

Altın

2.486,41

Bist

9.537,83

Amazon Cloud Server

Bilişim teknolojilerinin sağladığı olanaklar doğrultusunda işletmelerin veri depolamaları ve sunucu bilgisayarları başlatabilmeleri mümkün olmaktadır.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-02 16:42:06

Amazon Cloud Server

İşletmeler bu hizmetten yaralandıklarında dosyalarını buluta yüklemek sayesinde düzenleme ihtiyaçlarına çözüm üretebilmektedir. Kullanıcılar, Amazon Cloud Server Nedir? Ne İşe Yarar? Şeklinde biçimlenen sorularının yanıtlarını bulmak istediklerinde bu hizmetle ilgili bilgi alma ihtiyaçları da oluşacaktır.

Server Nedir?

Serverların bir diğer adı sunucu olarak ifade edilmektedir. Serverlar bir çeşit bilgisayar birimleridir. Kullanıcılar bunlara kolayca erişebilirler. Sunucular isimlendirilirken web sunucusu ya da e-posta sunucusu gibi isimlerle adlandırılır. Sunucuların bir özelliği de depolama alanlarının geniş olmasıdır. Depolama alanlarının geniş olmasının nedeni ise birçok kullanıcının sunucuları kullanmak istemesi durumudur. Sunucular tasarlanırken dikkate alınan bazı noktalar söz konusu olacaktır. Sunucular işlevleri gereği güçlü yapılarıyla dikkat çekerler ve uzun süre çalışabilme özelliklerine sahiptirler.

Cloud Server Nedir?

l Cloud server olarak adlandırılan bulut sunucular oldukça hızlı çalışan sistemlerdir ve yüksek bir performans yakalamanıza olanak tanırlar. Alacağınız hizmet kalitesi cloud serverlarda oldukça yüksek olacaktır.

l Verilerin rahatlıkla yedeklendiği ortamlarda kaynakların arttırılması da mümkündür. İstendiğinde ihtiyaçlara göre kaynak eksiltilmesine de gidilebilir. Cloud servera sahip olduğunuzda donanım kaynaklı arızalar da bu sistemleri etkilemeyecektir.

İşletmeler sosyal medya platformlarını kullanarak kar elde etme beklentilerini de karşılamak isterler. İşletmelerin büyüme ihtiyaçlarına karşılık bu tür platformlar hizmet üretirler. Firmalar işlem hacimleri doğrultusunda güvenle bu tür hizmetlere erişim imkânı bulurlar. İnternet siteleri daha erişilir olması istendiğinde kullanıcılar bu sistemleri tercih ederler.

Gerek oyun geliştirme firmaları gerekse verilerin işlenmesi için gerekli olan çalışmalarda bu tür hizmetler kolaylık sağlamaktadır. Bu hizmetlerden yaralanan işletmelerin sağladıkları yararlar arasında zamandan tasarrufun yanı sıra ekonomik olarak tasarruf etmek de vardır. Aynı zamanda donanımsal arızalara karşı da etkili bir çözüm sunar bu sistemler.

Amazon Cloud Server bir tür bulut bilişim platformu olarak hizmet vermektedir. Gelişen ve gelişmekte olan teknolojilerin geldiği son noktada sunucuların yapılarında da bazı değişikliklerin olması oldukça normal.

Günümüzde kullanılan sunucu tipleri ve yazılımlarında bazı farklılıklar var. Bu farklılıklardan biri de bulut bilişim olarak adlandırılan gelişmeler. Bulut bilişimin sağladığı en büyük kolaylık ise verilerinizi her noktadan yönetebilir hale gelmeniz. Amazon cloud serverın verdiği hizmetler kategorize edildiğinde karşılaşılacak olan tablo şu şekilde olacaktır:

l Bulut sunucuların en gelişmiş özelliklerinden biri de mobil telefonlarla bile yönetilebilir olmalarıdır. Cloud serverlar sayesinde depolama konusunda sorun yaşamazsınız çünkü sanal makine üzerinde bulunan cloud serverlar buna olanak tanımaz.

l Amazon cloud server kullandığınızda sitenizin açılış hızında gözle görülür bir artış yaşanacağından ziyaretçi trafiğinizdeki hareketlenmeyi hemen gözlemleyebilirsiniz.

l Amazon cloud serverın bir diğer avantajı ise verim artışı sağlarken maliyetlerin düşüşünde etkili sistemlerdir

l Amazon cloud server fiziki anlamda bir araca gereksinim duymayacağından sanal ortamlarda işlemler gerçekleşmektedir

l Amazon cloud server için bir kapasite sınırlandırması olmadığından sorunsuz bir çalışma performansı mevcuttur

l Kolay erişilebilirlik Amazon cloud server açısından önemli özelliklerden biridir

l Güvenli bir kullanım imkânı sağlaması sistemin bir diğer özelliğidir

l Kesinti yaşatmayan bir yayın sunmaktadır

l İnternet sitelerinin açılış hızını arttırır

Cloud server edinmek istediğinizde servis sağlayıcı bir firmayla iletişime geçmeniz yeterli olacaktır. Amazon cloud server kurulum kolaylığı açısından sorunsuz bir çalışma prensibine sahiptir. Zamandan tasarruf sağlarken sitenizdeki performans artışını gözlemlemek bir Amazon Cloud Server sistemiyle oldukça kolaydır. Amazon cloud server denetlenmek istendiğinde ya da yönetimsel ihtiyaçlar oluştuğunda sahip olmanız gereken tek şey bir internet olacaktır. Amazon cloud servera bu tür bir gereksinimde mobil cihazlardan da kolayca ulaşabilirsiniz.

Amazon cloud server hizmeti almaya karar verdiğinizde çeşitli avantajlardan da yararlanmış olursunuz. Bu avantajlardan biri bilgisayarlarda donanımı ilgilendiren sorunların Amazon cloud servera bir etkisinin olmayışıdır. Bunun sebebi de bu tür sistemlerin sanal olarak kurulmasıdır. Fiziki bir ortamda kurulum gerçekleşmeyeceğinden bu tür arızalardan etkilenmesi de mümkün olmayacaktır.

Fiziki sunucular daha yüksek maliyetli olduklarından Amazon cloud server sistemlerine sahip olmak isteyen kullanıcıların daha az ücret ödediği görülmektedir.

Amazon cloud server sahibi olduğunuzda aldığınız hizmet kesintisiz olarak devam edecektir. Hizmetlerin kesintisiz oluşunun bir avantajı da güncelleme işlemleri yapılırken ortaya çıkmaktadır. Amazon cloud serverın kesintisiz hizmet sunması kullanıcılar açısından zaman tasarrufu sağlamak demektir

Amazon cloud serverla yüksek bir performans yakalamanız konusunda sıkıntı yaşamazsınız.

Amazon cloud server sayesinde hem kesintisiz hizmet almanız mümkündür hem de teknik bir sorunla karşılaştığınızda her an teknik destek almanız oldukça kolaydır. Bu sebeplerle de servisten yaralanırken kesinti yaşamanız oldukça zordur.

Bu tür bir sisteme sahip olduğunuzda veri kaybı yaşama riski de oldukça az olacaktır. Genel anlamda bütün sistemler açısından en büyük problem veri kaybı yaşamaktır. Veri kaybı yaşanması durumunda oldukça büyük zararlar ortaya çıkacağından bu tür bir durumla hiçbir kullanıcı karşılaşmak istemez. Amazon cloud server sayesinde böyle bir olumsuzlukla karşılaşmak neredeyse imkansızdır.

Amazon Cloud Server Nedir? Ne İşe Yarar? Sorusuna yanıt arayan kullanıcılar için derlediğimiz bazı önemli noktaları kategorize ederek bir araya getirdik. Kullanıcılar böyle bir sisteme sahip olmak istediklerinde yapmaları gereken tek şey bir servis sağlayıcı ile iletişime geçmek olmalıdır. Amazon cloud server kolayca kurulumu sağlanabilecek bir sistemdir

Haber Ara