Dolar

32,3649

Euro

35,1705

Altın

2.324,87

Bist

9.079,97

Amasra'ya liman yapılıyor

Amasra'ya yapılacak yolcu limanı ve yat limanı iskelesi ile denizden de ulaşım mümkün olacak.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-28 19:40:22

Amasra'ya liman yapılıyor

Tarihi ve doğal güzellikleri ile her yıl 600 binin üzerinde yerli ve yabancı turisti ağırlayan Amasra'ya yapılacak yolcu limanı ve yat limanı iskelesi ile denizden de ulaşım mümkün olacak.

Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, ilçenin tarihi, doğal güzellikleri ve mutfak kültürüyle bölgenin en önemli turizm merkezlerinden olduğunu söyledi.

Yapımı tamamlanan yolcu limanı ve tünel projeleri ile yıllık turist sayısının 4-5 yıllık süreçte 1 milyona çıkmasını öngördüklerini ve bu kapsamda tarihi kimliğini kaybetmeden doğal dokusunu koruyarak renovasyon ve restorasyon projesi hazırladıklarını bildiren Timur, şunları kaydetti:

"Yapılan yatırımlar ve kazandırılan eserlerin de katkısıyla ilçemizdeki turist yoğunluğu her geçen yıl artıyor. Amasra Büyük Liman'da hayata geçirilen 240 metre uzunluğundaki 'Yolcu İskelesi ve Yat Limanı Projesi' kapsamında, ilçemize denizden de ziyaretçi gelecek. Ayrıca virajlı ve dar yollardan kaynaklanan ulaşım sorunlarının aşılması için Bartın-Amasra karayolunda hizmete açılan tünel de ziyaretçi sayısının artmasında etken oldu. İngiltere, Hollanda, Almanya, Fransa, Kore ve Japonya gibi ülkelerin yanı sıra son yıllarda İran, Kuveyt gibi Arap ülkelerinden de turist ağırlamaya başladık. Bu yaz sezonun da sorunsuz geçmesi için gerekli hazırlıklarımızı yapıyor, tedbirlerimizi alıyoruz."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara