Dolar

32,5336

Euro

34,9417

Altın

2.439,95

Bist

9.716,77

Amasra-1 kuyusu nerede? Amasra 1 kuyusundan doğalgaz çıktı mı?

Fatih sondaj gemisi Türkiye'ye yeni bir müjde vermenin umuduyla Amasra-1 kuyusunda sondaja başladı. Fatih sondaj gemisi 5 Nisan'da Filyos Limanı'ndan ayrılarak Amasra-1 kuyusuna doğru yola çıkmıştı. Peki ama Amasra-1 kuyusu nerede? Muhtemel doğalgaz müjdesinin gelebileceği Amasra-1 kuyusu nerede? Amasra 1 kuyusundan doğalgaz çıktı mı? Amasra 1 kuyusundan doğalgaz henüz çıkmadı. Sondaj çalışmaları yeni başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Amasra 1 kusunda 2 ya da 3 ay sondaj çalışmasının süreceğini açıklamıştı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-08 18:05:57

Amasra-1 kuyusu nerede? Amasra 1 kuyusundan doğalgaz çıktı mı?

Fatih sondaj gemisi, Karadeniz'de Sakarya Gaz Sahası'ndaki toplam 405 milyar metreküplük doğal gaz keşfinin ardından Türkali-1 ve Türkali-2 olmak üzere iki derin deniz tespit kuyusundaki çalışmalarını tamamlamıştı. Fatih sondaj gemisi, 5 Nisan'da Filyos Limanı'ndan ayrılarak Kuzey Sakarya Sahası'ndaki yeni arama kuyusu Karadeniz Amasra-1'e doğru yola çıkmıştı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Türkiye'ye yeni müjdeler getirmesi beklenen Fatih sondaj gemisinin yeni görevine başladığını duyurdu. 

Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Karadeniz'in Fatih'i, yeni keşifler için Amasra-1 kuyusunda yeni sondajına başladı. Milletimizin duası ve desteğiyle inşallah yeni müjdelere." ifadelerini kullandı. Peki Amasra-1 kuyusu nerede? Amasra 1 kuyusundan doğalgaz çıktı mı?

Amasra-1 kuyusu nerede? 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez daha önce yaptığı bir açıklamada şunları söylemişti: "Fatih gemisi Filyos Limanı'nda bir sonraki çalışma için hazırlıklarını yapıyor. Bir sonraki çalışma mevcut sahanın biraz kuzeyinde, ‘Kuzey Sakarya Gaz Sahası' olarak adlandırdığımız bir bölgede olacak. Adını da inşallah ‘Amasra-1' kuyusu olarak isimlendireceğiz, nisan ayında orada ilk sondajını yapacak, bu da yine keşif amaçlı sondajımız olacak. Bugüne kadar yapılan sismik çalışmalarda ilk defa gireceğimiz bir alan, dolayısıyla orada da tahmin ediyorum 2 veya 3 aylık bir çalışma neticesinde belki yeni bir keşif duyurabiliriz. Tüm beklentimiz, temennimiz o. Sismik çalışlalar bitti, potansiyeli yüksek olan bu bölgede nisan ayında ilk keşif amaçlı sondajımıza başlayacağız.”

Amasra-1-kuyusu-nerede  (2)

Haber Ara