Dolar

32,5674

Euro

34,7596

Altın

2.492,38

Bist

9.524,59

Altun: Uluslararası toplum üç maymunu oynamaktadır

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun Twitter'dan yaptığı açıklamada, Azerbaycan'daki kardeşleriyle her zaman omuz omuza olacaklarını belirtti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-28 13:08:53

Altun: Uluslararası toplum üç maymunu oynamaktadır

Altun: Uluslararası toplum üç maymunu oynamaktadır

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Ermenistan'ın Azerbaycan'a gerçekleştirdiği saldırının ardından yaşanan çatışmalarla ilgili, "Savaş ve istikrarsızlığın bölgeye faydası olmaz. Uluslararası toplum, bir kez daha Ermeni saldırganlığı karşısında üç maymunu oynamaktadır" dedi.

Altun, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Azerbaycan'daki kardeşleriyle her zaman omuz omuza olacaklarını belirtti.

Ermenistan'ın saldırganlık yapmadan önce bunu hesaba katması gerektiğine dikkati çeken Altun, şu ifadeleri kullandı:

"Onlarca yıldır hiçbir şey yapmayarak, hatta yasa dışı işgale ortak olarak Ermeni tarafını cesaretlendirdiler. Mevcut çatışma, durumun sürdürülemez hale geldiğinin kanıtıdır. Ermenistan, Azerbaycan topraklarında işgalci durumundadır. On yıllardır Dağlık Karabağ'ı işgal etmekle kalmadılar, aynı zamanda Azerbaycan'a karşı sürekli provokasyonlara kalkıştılar. Bugün yaptıkları saldırı, bir kez daha tehlikeli bir durum oluşturdu. Ermeni saldırganlığını en güçlü biçimde kınıyor, dünyanın tüm makul ülkelerine, bu işgale ve saldırılara karşı Azerbaycan ile dayanışma içinde olma çağrısında bulunuyoruz. Türkiye ve Azerbaycan iki devlet, bir millettir. Bunun gereğini yaparız."

Haber Ara