Dolar

32,3326

Euro

35,1252

Altın

2.303,54

Bist

9.079,97

Altun'dan Pelosi'ye ''demokrasi'' yanıtı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Türkiye ile ilgili sözlerine tepki gösterdi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-25 17:30:14

Altun'dan Pelosi'ye ''demokrasi'' yanıtı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD Başkanı Donald Trump'ı eleştirmek için "Türkiye'de değilsiniz” ifadesini kullanan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye tepki gösterdi.

Kişisel Twitter hesabında İngilizce olarak paylaşımlarda bulunan Altun, şunları kaydetti:

"Sözcü Pelosi'ye soruyorum: Askeri darbeler hariç, Türkiye'de en son ne zaman barışçıl olmayan bir iktidar değişimi yaşandı? Ve Türk demokrasisine yapılan bu saldırıları kimin desteklediğini hatırlıyoruz.

İç siyasette puan toplamak için Türkiye'ye saldırmak, Amerikan çıkarlarına ve müttefikliğin ruhuna aykırıdır. Amerikan siyasetinde ortaya çıkan; Türkiye'yi iç siyasi tartışmalara malzeme etmeye yönelik bu endişe verici çabaları, Cumhurbaşkanımızın Başkan Trump'la iyi ilişkilerine bir saldırı olarak görüyoruz.

ABD'li siyasetçilere ve özellikle yöneticilere çağrımız, Türkiye gibi önemli bir NATO müttefikine saldırmayı bırakıp, bizimle anlamlı bir diyalog içine girmeleridir. Bu, hem ABD'nin kendi çıkarına hem de ikili ilişkilerin geleceğinin yararınadır."

Haber Ara