Dolar

32,5657

Euro

34,9923

Altın

2.432,02

Bist

9.770,27

Altınova'da temiz ve sessiz tatil tercihi

Balıkesir'e bağlı Ayvalık tatilcilerin gözdesi olurken son dönem Altınova'nın ağırlığının artması da gözlerden kaçmıyor

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-12 21:40:55

Altınova'da temiz ve sessiz tatil tercihi

Balıkesir'e bağlı Ayvalık'ınaz bilinen tatil beldelerinden biri olan Altınova, turistik açıdan gelişimini sürdüren bir alan. Mavi bayrak ödüllü Sarımsaklı plajlarının devamında yer alan Ayvalık Altınova'nın en dikkat çekici özelliği; sahil şeridinin yaklaşık 300 metre açıklarında bulunan kum adası.

Sessizlik tercih nedeni

Altınova, Sarımsaklı'nın devamında konumlanmış sessiz sakindir. Az sayıda yerleşim yeri bulunmaktadır. Konumu itibariyle çevresinde Cunda, Sarımsaklı, Ayvalık, Dikili ve Bergama gibi turstik yerlerle çevrilidir. Kozak yaylasında doğa yürüyüşleri yapabilir, Şeytan sofrasında günbatımını izleyebilir, Altınova plajlarında denize girebilirsiniz. Hacı Bayram Cami Altınova beldesinin en eski yapısıdır. Şeyh Muyyin Cami ve tarihi yapısını koruyan 2 camii daha bulunmaktadır.

Özellikle İstanbul ve çevresinden yerli turistlerin tercih ettiği bölge günden güne kalabalık bir hal almaya başlaması da  dikkatlerden kaçmıyor. Belli tatil günlerinde artan bu yoğunluk mevsimsel olarak düşünüldüğünde siz de tatil seçenekleriniz arasına bu bölgeyi not alabilirsiniz

 

Haber Ara