Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Altınkemer halka açılmaya hazır

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin deniz suyu kalitesini yükseltmek ve deniz canlıları popülasyonunu artırmak amacıyla hayata geçirdiği projeler sayesinde İzmit Körfezi büyük oranda temizlendi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-07 11:31:15

Altınkemer halka açılmaya hazır
Kocaeli'nin İzmit Körfezindeki tek mavi bayraklı plajı olan Karamürsel ilçesindeki Altınkemer Halk Plajı, denizin berraklığı ve manzarasıyla yeni sezonda da ziyaretçilerini bekliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin deniz suyu kalitesini yükseltmek ve deniz canlıları popülasyonunu artırmak amacıyla hayata geçirdiği projeler sayesinde İzmit Körfezi büyük oranda temizlendi.

Çevre yatırımlarıyla da yeni bir görünüm kazanan İzmit Körfezi'ndeki mavi bayraklı Altınkemer Halk Plajı, kentte yaşayanların yanı sıra çevre illerden gelenlerin de gözde mekanlarından biri haline geldi.

Uzunluğu 12 kilometreyi bulan sahilin başlangıcında yerini alan plaj, ulaşım kolaylığı, denizin rengi ve Körfez'in incisi Osmangazi Köprüsü manzarasıyla misafirlerini ağırlayacağı günü bekliyor. 

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Karamürsel'in "kentin incisi" olduğunu belirterek, ilçenin tarihi özellikleriyle de kimliğini ortaya koyduğunu söyledi.

Marmara Bölgesi'nde vatandaşların ilçeyi günübirlik ziyaret edebildiğine işaret eden Yıldırım, "Karamüsel'in asıl güzelliği doğası, çevresi ve insanı. İstanbul, Bursa ve Sakarya arasında kendi tarihi kimliği ve özelliklerini bozmadan büyümesini de gerçekleştirip sosyal yapısını da dengede tutarak insanlarıyla beraber 'huzurun başkenti' bir ilçe. Bu güzel çevremizi de bizimle paylaşmak isteyen herkesi buraya davet ediyoruz." diye konuştu.

Yıldırım, İzmit Körfezi'nde mavi bayrağa sahip tek ilçenin Karamürsel olduğunu dile getirerek, mavi bayraklı Altınkemer Halk Plajı'nın, geçmişte olduğu gibi bu salgın döneminde de halkın hizmetine sunulacağını belirtti.

Sezonu haziran itibarıyla açtıklarını kaydeden Yıldırım, "Bu sene de havaların müsaade etmemesi nedeniyle sezonun açılışı biraz gecikti. Zaten bu salgın süreci hepimizi yeni bir bakış açısına yönlendirdi." ifadesini kullandı.

Yıldırım, insanlara iyi hizmet vermek zorunda olduklarını vurgulayarak, vatandaşların rahat ve huzurlu şekilde plajdan yaralanması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Haber Ara