Dolar

32,3300

Euro

35,0655

Altın

2.282,22

Bist

8.989,73

Altındal'ın çocukları: Babamızı FETÖ öldürdü

3 yıl önce hayatını kaybeden Gazeteci- Yazar Aytunç Altındal'ın 3 çocuğu, babalarının ölümünde FETÖ şüphesi olduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-15 12:58:41

Altındal'ın çocukları: Babamızı FETÖ öldürdü

Suç duyurusu dilekçesinde, Altındal'ın, Fetullah Gülen ile ilgili kitaplar yazdığı, konuşmalar yaptığı gerekçesiyle ölüm tehditleri aldığı belirtilerek, Altındal'ın öldürülmeden önce de FETÖ/ PDY üzerine kitap yazdığı belirtildi. Altındal'ın ölümüne ilişkin soruşturma başlatılması talep edilen dilekçede, Altındal'ın mezarının açılması ve kesin ölüm nedeninin tespit edilmesi istendi.

ÇOCUKLARI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Gerçek adı Osman Aytun Altındal olan Aytunç Altındal'ın(68) ölümünü şüpheli bulan çocukları Ahmet Mustafa Altındal, Zeyno Altındal ve Emine Altındal Altuğ avukatları Fırat Barış Kavlak aracılığıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

FETÖ/ PDY ÜZERİNE KİTAPLAR YAZDIĞI BELİRTİLDİ

Florya'daki özel bir hastanede şüpheli bir şekilde ölen Altındal'ın Fetullah Gülen ile ilgili kitaplar yazdığı, konuşmalar yaptığı gerekçesiyle ölüm tehditleri aldığı belirtilen dilekçede, Altındal'ın öldürülmeden önce FETÖ/PDY terör örgütü üzerine kitap yazdığına dikkat çekildi. Altındal'ın ölümüyle bu kitaba ilişkin evrakların da yok edildiği öne sürülen dilekçede, Altındal'ın ölümüne ilişkin Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen soruşturmanın 2015 yılına kadar sürüncemede bırakacak şekilde geciktirildiği iddia edildi. Altındal'ın zehirlenme şüphesi altında olmasına rağmen otopsi yapılması için fethi kabir (mezar açma) taleplerinin yerine getirilmediği, hastanede ölüme sebebiyet verecek nitelikte yakın somut bir vakanın bulunmadığı ifade edilen dilekçede, Altındal'ın hasta dosyaları toplanıp üzerinde bilirkişi incelemesi yapılmadığı, öldükten sonra Altındal'ın cenazesinin yasal mirasçılarına teslim edilmediği, alelacele Üsküdar Karacaahmet Mezarlığına defnedildiği iddia edildi.

"TELEVİZYON PROGRAMINDA İSLAMA VERDİĞİ ZARARLARI İFADE ETMİŞTİR"

Dilekçede, "FETÖ/PYD terör örgütü aleyhine araştırmaları, yazıları olan müvekkillerimizin babası olan Aytunç Altındal katıldığı bir televizyon programında bu örgütün kendisini tehdit ettiğini, evini yaktıklarını ifade etmiştir. Açıkça Fetullah Gülen'in neden hacca gitmediğini sormuştur. Kendisiyle yapılan bir röportaja ilişkinse 'Dinler Arası Diyalog' projesini eleştirmiş ve Fetullahçılarla ilgili görüşlerini ifade etmiştir. 25 Şubat 2006 tarihinde bir televizyon programında da Fetullah Gülen örgütünün İslama verdiği zararları ifade etmiştir. Nurettin Veren ile yapmış olduğu programda da yine "Dinler Arası Diyalogö konusu eleştirilmiştir. Katıldığı programda F tipi yapılanma üzerine görüşlerini açıklıkla ifade etmiş, 20 Mart 2013 tarihinde katıldığı programda da FETÖ/PYD örgütü üzerine görüşlerini açıklayarak eleştirilerde bulunmuştur" denildi.

ALTINDAL'IN MEZARININ AÇILMASI TALEP EDİLDİ

Altındal'ın şüpheli ölümü hakkında daha önce Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca takipsizlik kararı verildiği hatırlatılan dilekçede, soruşturma dosyasında deliller yeteri kadar toplanmadığı öne sürüldü. Dilekçede, "İvedilikle Altındal'ın, mezarlığında feth-i kabir işlemi yapılarak vücudundan örnek alınarak zehirlenip zehirlenmediği, kesin ölüm nedeninin tespit edilmesini, tedavi kayıtlarının bulunduğu tüm hastane dosyaları getirtilerek tümü üzerinde uzman bilirkişi raporu alınmasını talep ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

FAİLLERİN TESPİT EDİLMESİ İSTENDİ

Altındal'ın şüpheli ölümüne ilişkin çıkan yeni delillerin birlikte değerlendirilerek faillerin tespit edilerek , haklarında FETÖ / PDY üyesi olmak suçunda soruşturma başlatılması istendi.

Haber Ara