Dolar

32,5418

Euro

34,9506

Altın

2.421,64

Bist

9.722,09

Altın Portakal reçeli nasıl yapılır? Ev Usulü Portakal Reçeli tarifi

Altın renkli bir portakal reçeli yapmak için gereken malzemeleri, püf noktaları ve yapım aşamalarını sizler için derledik. Tam kıvamında ev usulü ve acı olmayan, acımayan bir portakal reçeli yedikten sonra bütün reçelleri unutacaksınız. Peki ama portakal kabuğu reçeli nasıl yapılır? Portakal kabuğundan reçel nasıl yapılır? Portakal reçeli ölçüleri, malzemeleri ve yapılışı...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-06 11:04:01

Altın Portakal reçeli nasıl yapılır? Ev Usulü Portakal Reçeli tarifi

Portakal kabuğundan reçel yapmak biraz meşakkatli olsa da tadı sayesinde, kaybedilen zaman, göz ardı  edilebiliyor. Kabuklardan reçel yapmak için dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası var. 

Öncelikle portakalın kalın kabuklu olması gerekir. İnce kabuklu portakal ile reçel yapıldığında sert ve tatsız bir reçel elde edersiniz. İkinci püf noktası ise, kabukları soyduktan sonra, iç kısmından biraz almanız olacaktır. Aksi takdirde çok acı bir reçel elde edersiniz. Fakat içini fazla almamaya özen gösterin. Son olarak da soğuk su içerisinde bekletme işlemini ve kaynatma işlemini ayrı ayrı su kullanarak 4 defa yapmalısınız.

Malzemeleri

- 4 adet portakal kabuğu

- 3,5 su bardağı şeker

- 1,5 su baradğı su

- 1,5 su bardağı portakal suyu

- 2 adet limon tuzu

Yapımı

Öncelikle portakal kabuklarını yukarıda yazılmış olan kriterlere göre kesin ve iç kısmını hafifçe alın.

Kestiğiniz portakal kabuklarının üzerine gelecek kadar soğuk suya koyun ve bekletin. 2-3 saat bu şekilde beklettiğiniz suyu döküp, yeni su ilave edin. Bu işlemi 4 kez tekrar edin. 

Soğuk suda bekletilen kabukları tencereye alıp, suda kaynatın ve 10-12 dakika kaynayan suyu döküp, yenisini ilave edin. Bu işlemi de 4 kez tekrar edip sularını dökün.

Reçeli yapacağınız tencereyi alıp, içerisine su ve şekeri koyun. Kaynadıktan 15 dakika sonra içerisine portakal kabuklarını ilave edin. 10 dakika da bu şekilde kaynattıktan sonra taze sıkılmış portakal suyunu üzerine ekleyip limon tuzunu atın. Bu şekilde 20 dakika daha kaynatıp kıvamını kontrol ederek ocaktan alın. Şimdiden afiyet olsun...

Haber Ara