Dolar

32,3134

Euro

35,1047

Altın

2.292,82

Bist

9.055,63

'Altın fiyatları yıl içinde tarihi rekor kırabilir'

Yılın ilk ayında yatırımcısına kazandıran altının gram fiyatının yıl içinde 120 liraya kadar yükseleceği tahmin ediliyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-30 13:26:39

'Altın fiyatları yıl içinde tarihi rekor kırabilir'

AA'nın haberine göre, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, geçen yıl 113 liranın üzerini test ederek tarihi zirvesine ulaşan altının gram fiyatının, 2016 yılı ortalarında 120 liraya kadar yükselebileceği öngörüsünde bulundu. 

Altının gram fiyatında şu sıralar 102 liranın destek ve 110 lira seviyelerinin direnç olarak takip edileceğini aktaran Memiş, "Altının gramı kısa vadede düşüş trendine devam edecek ancak yıl ortasına doğru yükselecek. Bu aylar söz ve nişan dönemi. Yazın düğün yapacaklara altındaki bu düşüş trendini kaçırmamalarını tavsiye ediyorum" dedi. 

Memiş, altının onsunun ise psikolojik destek seviyesi olan 1.100 doları kırarak 1.090-1.080 dolar bandına kadar gerileyeceği tahmininde bulunarak, "Piyasa oyuncuları altının hem onsunda hem de gramında alım-satım yaparak para kazandıkları için sert hareketler gördük. Dolayısıyla kar satışı gelmesi muhtemel olacaktır" diye konuştu.

Küresel piyasalarda altının onsunda bir zayıflama gerçekleşeceğini dile getiren Memiş, "Ancak iç piyasada özellikle döviz fiyatlarındaki düzeltme hareketleri, Japonya Merkez Bankasından (BoJ) gelen olumlu haberler ve piyasaları rahatlatan açıklamalar petrol fiyatlarında da yükselişleri beraberinde getirdi. Kısa vadede iyimser tabloyu fırsata çevirmek gerekiyor" yorumunu yaptı.

Altına küresel piyasalarda ciddi bir talep gelmesini beklediğini anlatan Memiş, "Hazirana kadar altının gramında 115 lira, devamında da 120 lira bandının test edilme olasılığını yüksek görüyorum. Dolar/TL kurunun iç piyasalarda 3,15-3,25 bandına yükselmesini bekliyorum" değerlendirmesini yaptı.

Memiş, yabancı yatırımcıların sürekli bir arayış içerisinde bulunduğuna dikkati çekerek, "Yabancı yatırımcı 'petrol mü, dolar mı, yoksa avro mu alalım?' arayışı içerisinde. Avro düşüş eğiliminde. Dolar endeksi yükseliş eğiliminde ancak Fed faizleri yükseltemeyeceği için oradan kazanç sağlayamayacaklar. Petrol fiyatları ise sürekli düşüş eğiliminde bulunuyor. Yatırımcıların kazanç sağlayacağı tek enstrüman olarak altın kalıyor. Küresel piyasa oyuncuları orta vadede altına rağbet gösterecek. İç piyasalarda da yıl ortasına doğru düğün sezonu başlayacağı için altına yoğun talep görülecek" şeklinde konuştu.

Haber Ara