Dolar

32,3289

Euro

35,0645

Altın

2.300,82

Bist

9.042,15

Altan Tan: PKK silah bırakmalı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun IKBY'nin 25 Eylül'de gitmeye hazırlandığı referandumu görüşmek ve Ankara'nın görüşlerini iletmek Erbil'i ziyaret etmesi, Kürt partiler arasında 'çözüm sürecini' tekrar gündeme getirdi. Bu kapsamda açıklamalarda bulunan HDP'li Altan Tan, 'PKK silah bırakmalı' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-24 12:24:31

Altan Tan: PKK silah bırakmalı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Irak Kürdistan bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de gitmeye hazırlandığı 'bağımsızlık referandumu' bölgedeki diplomasi trafiğini hızlandırırken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da bu kapsamda önce Irak Merkezi Yönetimi'ne ardından Erbil'e bir ziyaret gerçekleştirdi. Mesud Barzani'nin partisi KDP'ye yakınlığı ile bilinen Rudaw'ın haberine göre bu ziyaret Kürt partiler arasında "çözüm sürecini" tekrar gündeme getirdi. 

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Kürt meselesinde diyalog için uygun bir zemine ihtiyaç olduğunu, bunun için de PKK'nin silahları bırakması gerektiğini söyledi.

Altan Tan, şöyle konuştu:

“Her ülkenin özgül şartları ayrıdır. Suriye'deki meselenin netleşmesi lazım. Bunun için de PKK'nin Türkiye'de silahlara veda etmesi lazım. Suriye'de de çoğulcu bir Kürt yapısının ortaya çıkması lazım. Tıpkı Irak Kürdistanı'nda olduğu gibi, Güney Kürdistan'da olduğu gibi. Şöyle özetleyebiliriz: Irak'taki Kürtlere bağımsızlık, Suriye'deki Kürtlere statü, Türkiye'de de Kürt'üyle, Türk'üyle herkese demokrasi.”

Haber Ara