Dolar

32,5780

Euro

34,7940

Altın

2.508,75

Bist

9.693,46

Alpay Coşkun: Evdekiler dışarıyı özler, Evsizler ise ev sıcaklığını

NO: 41 İsimli şiir kitabıyla tanınan Şair ve Diş Hekimi Alpay Coşkun, şiirlerinde de sık sık değindiği evsiz insanlarla ilgili soğuyan havalar sebebiyle çeşitli açıklamalarda bulundu.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-14 20:23:06

Alpay Coşkun: Evdekiler dışarıyı özler, Evsizler ise ev sıcaklığını

" Havaların soğuduğu şu günlerde bir ev sıcaklığına hasret evsizleri düşününce, Covid-19 sürecinde evde kalmak kimileri için ceza anlamında iken kimileri için adeta olmayacak bir rüya…'' açıklamasında bulunan Coşkun, bu ironik çıkmazdaki çaresiz evsizler yaşam zorluğu yetmiyormuş gibi bir de hayatta kalma mücadelesi veriyorlar'' dedi.

Kitabına isim ilhamı olan no:41 isimli şiiri hatırlatan Alpay Coşkun, ‘'Bu şiiri bir evsize yazdım. Konu muhatabı evsiz olan kişi de, diğerleri gibi bazen bir apartman girişinde veya bazen bir ATM kulübesinde sabahlıyordu'' dedi.

Havaların soğuduğu bu aylarda temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanan evsiz insanlara destek olunması çağrısında bulunan Coşkun, ‘'Evsizlerin, ne yiyecek bulmak için hassas bir burunları ne de soğuktan korunmak için kalın kürkleri var. Onlar da sizin bizim gibi insan ve asgari ihtiyaçlarını karşılanması için elimizden ne gelirse yapmalıyız'' diyerek sorunlara dikkat çekti.

Alpay Coşkun gerek sivil, gerek devlet olarak bu insanların artık göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek sosyal devlet çerçevesince iyi çalışmaların yapılmasını ilgililerden talep etti.

Haber Ara