Dolar

32,3704

Euro

34,9837

Altın

2.326,16

Bist

9.071,41

Alparslan Kuytul: Cübbeli Ahmet dini bozuyor

Furkan Vakfı başkanı Alparslan Kuytul, kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü ile arasındaki polemik hakkında konuşarak eleştiriler yöneltti. İndependent Türkçe'ye konuşan Kuytul’un 'Cübbeli Ahmet' hakkındaki açıklamaları şöyle;

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-22 17:53:53

Alparslan Kuytul: Cübbeli Ahmet dini bozuyor

Kuytul-Cübbeli polemiği

Kuytul, kendisinin geçtiğimiz Ramazan ayında sokağa çıkma yasağına tepkisiyle ile ilgili polemik yaşadığı Cübbeli Ahmet olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü hakkında ise şu ifadeleri kullandı:

“Ben dedim ki, 'Bu İslam'a ihanettir.' Bu benim görüşüm. Sanki kendisine bir şey söylenmiş gibi çıkıp bana cevap veriyor. 'Bu adam ajan mı provokatör mü" dedi. Bana öyle bir laf söyledi. Oysa ben ondan bahsetmemiştim bile. Sadece İslam'ı muhafaza etmek maksadıyla geleneklerini korumak maksadıyla söyledim. Bayramda sokağa çıkma yasağını yanlış buluyorum. Bu benim görüşüm beğenmeyebilirsiniz. Ben sokağa çıkma yasağını da delmedim. Böyle bir karar alındığı zaman ben de evde oturdum. Ama ben görüşümü söylemeyecek miyim? Ne alakası var, bunun ajanlıkla provokatörlükle.”

"Devran değişirse Cübbeli Ahmet mahkemelerde sürünür"

“Geçenlerde Habertürk'te yine derin devleti savundu. 'Derin devlet lazımdır, Allah zeval vermesin' dedi. Ben de buna cevap verdim. Derin devlet gayrimeşrudur. Eğer bu devran değişirse Cübbeli Ahmet, bundan dolayı mahkemelerde sürünür. Sen nasıl olur da gayrimeşru bir yapıyı savunursun? Zaten bir devlet var. Derin devlete ne gerek var? Derin devlet faili meçhullerin faili. Derin devlet yapıyor bu failli meçhulleri. Sen bunu mu savunuyorsun? Güya devletin derin tarafı da olmalıymış. Hayır, biz devletin derin olmasını istemiyoruz.”

"Cübbeli Ahmet, dini bozuyor, bidatleri, hurafeleri çoğaltıyor"

“Bidat şeyleri İslam gibi anlatıyor. Birtakım şeyler satıyor. Dini kullanmak suretiyle zengin olma yoluna girmiş bir durumu var. Sürekli para kazanma, şu kitabı alın okuyun, şu duayı okursanız bu mikrop size bulaşmaz gibi ilme ve İslam'a uygun olmayan birtakım laflar… Ticarete dökmüş artık işi. Ben bunlara tepki göstermek zorundaydım ve tepki mi gösterdim. Bu kişinin kitaplarını basmak, satmak, almak caiz değildir dedim. Yani dini bozuyor. Bidatleri, hurafeleri çoğaltıyor. Ben daha önce Gülencilere de buna benzer eleştirileri yapmıştım. Şimdi o eleştirilerin 100 katını başkaları yapıyor. Yarın bu devran değiştiği zaman Cübbeli'ye benim yaptığım eleştirilerin 100 katını başkaları yapacak, göreceksiniz.”

İndependent Türkçe

Haber Ara