Dolar

32,3438

Euro

35,1167

Altın

2.306,62

Bist

9.079,97

Almanya ve İtalya’dan, ‘Libya’ hamlesi

Almanya ve İtalya, Libya’daki çatışmayı önlemek ve ateşkesi sağlama çabalarına destek vermek için harekete geçti. İtalya Başbakanı Conti Cezayir’e, Almanya Dışişleri Bakanı Maas da Hafter'le görüşmek için Doğu Bingazi’ye geldi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-16 15:02:49

Almanya ve İtalya’dan, ‘Libya’ hamlesi

Türkiye ve Rusya'nin Libya krizinde devreye girmesinden sonra, Avrupa ülkeleri de harekete geçti.

İtalya Başbakanı Conte, bugün Cezayir'in başkentine Akdeniz ülkelerinin Libya'daki çatışmayı çözme çabalarının bir parçası olan resmi bir çalışma ziyaretinde bulunuyor.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da, bugün doğu Bingazi kentine Libya Ulusal Ordusu Komutanı Halife Hafter ile görüşmek üzere geldi.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte bugün, Perşembe günü Cezayir başkentine, Akdeniz ülkelerinin Libya'daki çatışmayı çözme çabalarının bir parçası olan resmi bir çalışma ziyaretiyle geldi.

Conte, Cezayir'in başkenti Cezayir'deki Huari Bumedyen Uluslararası Havaalanı'nda Cezayir Başbakanı Abdelaziz Djerad tarafından daha sonra Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun tarafından kabul edildi.

Cezayir Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ziyaret, iki ülke arasında Libya krizi ile bölgesel ve uluslararası ortak endişe verici konular arasında koordinasyonun sürmesini sağlayacak.

Öte yandan Washington Post gazetesine göre Almanya Dışişleri Bakanı Maas'ın, emekli General Hafter'le görüşmek için Doğu Bingazi'ye gerçekleştirdiği ziyareti, ülkesinin Berlin Konferansı'nın başarısını ve Libya'daki ateşkesi sağlama çabaları çerçevesinde geliyor.

Maas daha önce yapılacak konferansın mesajının Libya'da askeri bir çözüm olmadığını ve ilgili tüm tarafları Birleşmiş Milletler'in dış müdahalelerden uzak bir siyasi sürecin yolunu açma fırsatından yararlanmaya çağırdığını açıkça vurgulamıştı.

Alman Başbakanı Angela Merkel, önümüzdeki Pazar günü Alman başkentinde yapılacak Berlin konferansına katılacak 11 ülkenin bir listesini resmen açıkladı ve resmi olarak devlet ve hükümet başkanları düzeyinde ABD, İngiltere, Fransa, Çin, Rusya, BAE, İtalya, Kongo, Mısır, Cezayir ve Türkiye davet edildi.

 

 

Haber Ara