Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Almanya ve Fransa'da sosyal medya yasağı var mı?

Sosyal medyada hukuka aykırı içeriğin kaldırılması veya içeriğe erişimin engellenmesi için Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu getirilmesi planlanan düzenlemede Fransa ve Almanya'daki uygulamalar göz önüne alınacak. Peki Fransa ve Almanya'da nasıl bir sosyal medya düzenlemesi var?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-03 14:40:13

Almanya ve Fransa'da sosyal medya yasağı var mı?

Hükümetin sosyal medya platformlarının düzenlemesi taslağında Facebook, Instagram, Twitter gibi sitelerin hukuka aykırı içeriğin kaldırılması veya içeriğe erişimin engellenmesi için Türkiye'de temsilci bulundurma zorunluluğu getirilmesi planlanıyor. 

Düzenleme yapılırken Fransa ve Almanya'nın sosyal medyadaki uygulamları göz önüne alınacak. 

Almanya sosyal medya siteleri ile ilgili 2018 yılında bir kanun düzenlemsi yapmıştı. Bu düzenlemeye göre Facebook, Twitter, Reddit ve YouTube gibi platformlarda yer alan zararlı içeriklerin 24 saat içerisinde ortadan kaldırılması, aksi takdirde 50 milyon Euro'ya varan para cezaları öngörülüyor.

Fransa ise ırk, din, cinsiyet veya engellilik konularında nefret söylemi barındıran içeriklerin 24 saat içerisinde, çocuk istismarı ve terör propagandası barındıran içeriklerin ise yalnızca bir saat içerisinde yayından kaldırılması gerekiyor. Aksi takdirde söz konusu platformlara içerik başına 1 milyon 250 bin Euro para cezası uygulanıyor.

Meclise sunulması planlanan düzenlemede sahte hesap açılması yönelik de cezai yaptımı uygulanması öngörülmektedir.

Sosyal medya hesaplarına kayıt olurken T.C. Kimlik Numarası girilecek mi? Bu konuya AK Parti tarafından sıcak bakılmadığı paylaşılan bilgiler arasında.

Haber Ara