Dolar

32,5383

Euro

34,9980

Altın

2.434,22

Bist

9.769,07

'Almanya Türkiye'yi de kaybediyor'

Alman gazetesi Deutsche Wirtschaft Nachrichten yer alan analizde Alman hükümetine yönelik eleştiriler dikkat çekti...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-14 02:09:54

'Almanya Türkiye'yi de kaybediyor'

Dış politikasına bağlı olarak ekonomik anlamda sıkıntılar yaşayan Almanya'nın Rusya'nın ardından Türkiye'yi de kaybedebileceği yönünde yorumda bulunuldu.

Ajansların aktardığı bilgiye göre; Alman gazetesi Deutsche Wirtschaft Nachrichten'de yer alan analizde, Almanya'nın Rus pazarının ardından Türkiye'yi de kaybetmek üzere olduğu ifade edildi.

“Son gelişen ekonomilerden birini kaybediyor olabiliriz” diyen Alman ekonomist Volker Treier, iki ülke arasındaki ilişkilerdeki olumsuzluğun şimdiden fark edildiğini belirtti.

Alman Federal Meclisi'nin ‘Ermeni soykırımına' dair kararının, Türkiye'deki terör saldırılarının ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gazetecilere yönelik tutumunun iki ülke arasındaki ilişkileri gerginleştirdiğini söyleyen Treier, buna rağmen ‘yıkıcı etkilerden' kaçınılabileceğine dair umut sahibi olduğunu dile getirdi.

‘TÜRKİYE İÇİN DAHA TEHLİKELİ OLUR'

İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin kötüleşmesinin Türkiye'yi de belirgin şekilde etkileyeceğine dikkat çeken Alman ekonomist, “Eğer ilişkiler gerginleşirse, sonuçlar Türkiye için daha tehlikeli olur” dedi.

Haber Ara