Dolar

32,3844

Euro

35,0304

Altın

2.326,26

Bist

9.079,97

Almanya 'Türkiye ile müzakerelerin durdurulmasına' karşı

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye ile müzakereleri durdurmasına karşı çıktı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-22 20:01:59

Almanya 'Türkiye ile müzakerelerin durdurulmasına' karşı

Gabriel, Rheinische Post gazetesine verdiği röportajda, anayasa değişikliği referandumundan sonra AB'nin, Türkiye ile müzakereleri durdurma ihtimaline ilişkin bir soruya, "(Türkiye'ye ilişkin) 'Şimdi artık hiç konuşmak istemiyoruz' sloganı gibi kısa devre kararlar bizi ileriye götürmez. Bir günden sonrası her zaman vardır. Deniz Yücel'den AB'ye, Suriye'deki kanlı ihtilafa kadar Türkiye ile konuşacağımız konular bitmiyor" yanıtını verdi.

Kısa vadeli kararların ötesinde tarafların birbirine tutumu konusunda istişarede bulunmak istediklerini ifade eden Sigmar Gabriel, "Avrupa'dan daha fazla uzaklaşıp uzaklaşmamak, sonuçta Türkiye'nin kararı. Son aylardaki gelişmelerle ilgili kuşkularımızı saklamıyoruz. Türkiye'de olup bitenler, milletvekillerinin, muhaliflerin, gazetecilerin tutuklanması hiçbir şekilde demokratik standartlara uymuyor" şeklinde konuştu.

Gabriel, "Son yıllarda benim gibi, Türkiye'yi çok sık ziyaret edenler, ülkenin kaydettiği büyük ilerlemeyi hayretle karşılar. Bu nedenle Türk halkının kesinlikle olumlu tavsiyeler konusunda bize ihtiyacı yok. Belki somut yardım konusunda olabilir" dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara