Dolar

32,4471

Euro

34,4826

Altın

2.474,03

Bist

9.582,96

Almanya: Saldırı özgür yaşam şekline yönelik

Almanya'dan Reina saldırısına ilişkin açıklamalar geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-02 17:32:32

Almanya: Saldırı özgür yaşam şekline yönelik

TİMETURK | HABER MERKEZİ

AA'nın haberine göre Berlin'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer ölenlerin farklı milletlerden olmasının, İstanbul'daki saldırının, genel olarak özgür yaşam şekline karşı olduğunu gözler önüne serdiğini söyleyerek, hayatını kaybedenlerden ikisinin Bavyera eyaletinde ikamet ettiğini açıkladı.

YARALILARDNA BAZILARI ALMAN

Saldırıda ölenlerden birinin Alman ve Türk vatandaşı, diğerinin de Türk vatandaşı olduğunu kaydeden Schaefer, üç yaralının da Alman vatandaşı olduğunu, bakımlarının en iyi şekilde sürdüğünü ve hayati tehlikeyi atlattıklarını söyledi.

ALMANYA'NIN TÜRKİYE UYARISI

Schaefer, Almanya Dışişleri Bakanlığının Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısını değiştirip değiştirmediğinin sorulması üzerine, bunun dün öğleden sonra yenilendiğini, İstanbul'da şimdilik kalabalık yerlerden uzak durulmasının ve internetteki güncel uyarıların izlenmesinin istenildiğini belirtti. Türkiye'deki güvenlik durumunun dünkü saldırıdan sonra değişmediğini, sadece mevcut bir güvenlik riskinin olduğunun kesinleştiğini ifade eden Schaefer, bunun da Türk güvenlik makamlarının ve kendilerinin de her zaman göz önünde bulundurdukları bir durum olduğunu kaydetti.

Toplantıda ayrıca Alman Hükümeti Sözcü Yardımcısı Georg Streiter ve Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Johannes Dimroth da bulundu ve açıklama yaptı.

Haber Ara