Dolar

32,4827

Euro

34,8964

Altın

2.438,03

Bist

9.716,95

Almanya'nın toplantısını iptal ettiği Bakan Zeybekçi Köln'de!

Almanya'da Türk bakanların konuşacağı etkinliklerin iptal edilmesinin Ankara-Berlin ilişkilerinde yarattığı gerilimin ardından ilk kez bir Türk bakan bu ülkede konuşma yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-06 09:46:18

Almanya'nın toplantısını iptal ettiği Bakan Zeybekçi Köln'de!

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Almanya'nın Köln kentinde AK Parti Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi tarafından kent merkezindeki bir salonda düzenlenen programa katılan Zeybekçi, Alman hükümeitne teşekkür etti.

Konuşmasının engellenmesinden sonra Almanya hükümetinin harekete geçmesi üzerine konuşma gerçekleştirebilen Zeybekçi şunları söyledi:

"Yaklaşık 1 milyon seçmenin olduğu, her biri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan vatandaşlarımızla buluşmak gibi bir hakkımızı kullanıyoruz. Bu hakkı her misafir eden ülkenin kullandırmak gibi bir görevi vardır. Bu yüzden ben bu hakkı kullandırmada gösterdikleri gayretten dolayı Almanya'ya, Almanya hükümetine, federal hükümete teşekkür ediyorum."

BERLİN DUVARI ALMANYA HATIRLATMASI

"Malumunuz 1990'da Berlin Duvarı yıkıldı. Parçalanan, bölünen zorla birbirinden ayrılan iki Almanya birleşti..."

Birleşmeden sonra Batı Almanya'nın Doğu Almanya'dan devraldığı 500 binin üzerindeki devlet memurunu hiçbir sebep göstermeden işten çıkardığını belirten Zeybekci, şunları söyledi:

"Neden? 'Sizlerle yoluma devam edemem çünkü size güvenmiyorum' dedi. Gösterdiği gerekçe buydu. Bu İnsan Hakları Mahkemesine gitti ve Almanya haklı bulundu. Demokrasi, insan hakları, özgürlükler ve hukukun üstünlüğü dünyanın her yerinde evrensel bir standartsa ki terörizm de aynı başlık altında ele alınır. Dünyanın her yerinde de aynı standartta yer alması gerekir. Başka bir yerde terörizm olup da öbür tarafta 'terörizm değildir' derseniz sonra söylediğiniz sözlerin bir kıymeti kalmaz, inandırıcılığı kalmaz."

Zeybekçi'nin konuşmasının tamamı için TIKLAYINIZ

NE OLMUŞTU?

Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel'in tutuklanması sonrasında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Gaggenau'da, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de Porz kentinde yapması planlanan konuşmaları için verilen izinler iptal edilmişti.

Türkiye'den ardı ardına tepkiler yükselirken Merkel yönetimi eyaletlerin kararlarına saygı duyulacağını söylemişti.

Fakat Zeybekçi, konuşmaısnı gerçekleştirdi.

Haber Ara