Dolar

32,5875

Euro

34,6701

Altın

2.525,16

Bist

9.524,59

Almanya, Irak’taki askerlerin görev sürelerini uzattı

Almanya, Kuzey Irak’ta bulunan askerlerin görev sürelerinin 31 Ocak 2018’e kadar uzatılmasına karar verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-12 12:15:12

Almanya, Irak’taki askerlerin görev sürelerini uzattı

Almanya hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Berlin'de yaptığı açıklamada, IŞİD'le mücadelede Peşmergeleri eğitmek için Kuzey Irak'a gönderilen Alman askerlerin görev sürelerinin, 31 Ocak 2018'e kadar uzatılmasına ilişkin tezkereyi kabul ettiğini söyledi. Kuzey Irak'a gönderilen Alman askerlerinin görev kapsamının ve sayısının değişmeyeceğini belirten Seibert, bölgeye gönderilecek Alman askerlerinin üst sınırının 150 olduğuna işaret etti.

2015'in başından beri Alman askerlerinin bu görevi yürüttüklerine vurgu yapan Seibert, bu iki yıl içinde IŞİD'e karşı mücadelede Almanya'nın Iraklı güçleri eğitip teçhizat sağlanmasının etkili olunduğunun görüldüğünü aktardı.

BU AY OYLANACAK

Seibert, Alman askerlerinin görevinin ağırlıklı olarak Peşmergelerin eğitilmesi olduğuna dikkati çekerek, aynı zamanda ihtiyaç duyulduğunda eğitimin Irak askerlerini de kapsayabileceğini kaydetti. Steffen Seibert ayrıca bakanlar kurulunun, Mali'deki BM İstikrar Misyonu'nda (MİNUSMA) yer alan Alman askerlerin sayısının artırılmasına da onay verdiğini belirterek, askerlerin üst sınırının 650'den bine çıkarılacağını ifade etti. Her iki tezkere Federal Meclise gönderilecek ve bu ay içinde oylanıp kabul edilmesi durumunda yürürlüğe girecek.

Haber Ara