Dolar

32,4926

Euro

34,5846

Altın

2.480,10

Bist

9.561,22

Almanya ile kriz sonrasında Yıldırım ve Merkel görüştü!

Yıldırım, Kırşehir mitingi sonrasında, Almanya Başbakanı Angela Merkel'le yaklaşık bir saat telefonda görüştü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-04 19:31:29

Almanya ile kriz sonrasında Yıldırım ve Merkel görüştü!

Gazetecilere konuya ilişkin açıklama yapan Başbakan Yıldırım, görüşmenin planlanandan biraz uzun sürdüğünü söyledi.

'"DIŞİŞLERİ BAKANLARI KONUYA ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA AÇIKLIK GETİRECEK"

Yıldırım, son günlerde Almanya'da, referanduma yönelik vatandaşlarla gerçekleştirilecek buluşmalara kısıtlama getirilmesi ve iptal edilmesi konusunu Merkel'le konuştuğunu bildirerek, "Bundan sonraki programlar için biraz daha farklı bir yol izleyeceğiz. İnşallah önümüzdeki hafta içerisinde iki ülkenin Dışişleri Bakanları bir araya gelecekler, bu konuya da bir açıklık getirecekler" diye konuştu.

'BAYKAL TEPKİ İÇİN ALMANYA PROGRAMINI İPTAL ETTİYSE, TEŞEKKÜR EDERİZ'

Bir gazetecinin, "Deniz Baykal da bugün Almanya programlarını iptal ettiğini açıkladı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Yıldırım, "Onun kararı. Tabii ki belirsizlik olunca, Sayın Baykal ne sebeple iptal etti bilmiyorum ama orada tatsız bir durumla karşılaşmaması için böyle bir karar almış olabilir veya Türkiye'ye karşı böyle bir tutum ortaya konmasına tepki olarak bu kararı da almış olabilir. Tabii ki eğer böyleyse, Sayın Baykal'a teşekkür ederiz" yanıtını verdi.

ALMANYA'YA GİDECEK Mİ?

Yıldırım, kendisinin Almanya'ya gidip gitmeyeceğine yönelik soru üzerine de "Şu anda benim programımda yok ama başka arkadaşlarımızı gönderebiliriz" cevabını verdi.

Haber Ara