Dolar

32,3746

Euro

34,9953

Altın

2.324,31

Bist

9.079,97

Almanya İçişleri Bakanlığı: DİTİB, Türkiye'den bağımsız olmalı

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, 'casusluk krizi'ne neden olan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin (DİTİB) Türkiye'den bağımsız olması için kendi içinde bazı temel reformlar yapması gerektiğini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-15 14:23:04

Almanya İçişleri Bakanlığı: DİTİB, Türkiye'den bağımsız olmalı

TİMETURK | HABER MERKEZİ

De Maiziere dün 'Alman İslam Konferansı' adlı toplantının ardından DİTİB'e yönelik yaptırım geleceğinin işaretini vererek, "Ulusal ve eyalet kurumlarının özerkliği ve bağımsızlığını güvence altına almak için somut adımlar gereklidir" dedi.

Alman bakan DİTİB'e bağlı imamların casusluk yaptığı iddialarından kaygı duyduklarını ve eğer doğruysa buna izin verilmeyeceğini söyledi.

Bir başka devletin bu denli etkisinde kalan bir kuruluşun dini topluluk sayılmak için gereken koşulları taşıyamayacağını belirten bakan, Alman eyaletlerinin okullardaki İslam derslerinin hazırlanmasında DİTİB'le işbirliği yapmalarının doğru olup olmadığını sorgulamakta haklı olduklarını söyledi.

NE OLMUŞTU?

DİTİB'e bağlı camilerde görevli bazı imamların Gülen Cemaati hakkında Ankara'ya bilgi notları göndermesi iki ülke arasında 'casusluk' gerilimine yol açmıştı. Söz konusu imamların muhalif ve Türkiyeli Kürtleri de takibe aldığı belirtiliyordu. Açılan soruşturma kapsamında, bazı imamların evlerinde arama yapılmıştı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara