Dolar

32,6028

Euro

34,8450

Altın

2.495,67

Bist

9.465,90

Almanya İçişleri Bakanı: Türkiye usulsüzlük iddialarına açıklık getirilsin

İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, CHP'nin referandumu iptal etme isteği üzerine hızla devam eden 'mühürsüz oy pusulaları' tartışması ile ilgili 'açıklama' istediklerini ima eden ifadeler kullandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-18 12:36:57

Almanya İçişleri Bakanı: Türkiye usulsüzlük iddialarına açıklık getirilsin

Deutsche Welle Türkçe'nin aktardığına göre, Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili İçişleri Bakanı, 'Rheinische Post' gazetesine verdiği demeçte "Türkiye'deki mevcut şartlar karşısında genel olarak söylenebileceği ölçüde, halk oylamasının adil ve temiz geçip geçmediğine en kısa sürede açıklık getirilmesi gerekir" dedi.

De Maiziere, Türk hükümetinin referandum sonucunu uygun şekilde değerlendirip, gerginliği arttırmamasını umduğunu sözlerine ekledi.

ALMANYA DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN İDAM UYARISI

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel de idamın geri getirilmesi halinde Türkiye ile yürütülen müzakere sürecinin sonlandırılacağını belirtti.

Türkiye'nin idam cezasını geri getirmesinin, onlarca yıldır süren müzakerelerin bitmesi anlamına geleceğini ve Türkiye'nin AB'den uzaklaşmamasının kendi yararına olacağını belirten Gabriel, "AB'ye katılım konusunda herhangi bir karar yakın zamanda gündemde olmayacak" diyerek şu aşamada üyelik beklentisi içinde olmanın gerçekçi olmadığını da ifade etti.

NELER YAŞANDI?

Uluslararası gözlemciler pazartesi akşamı referandumun adil koşullarda yapıldığından şüpheli olunduğuna dair açıklama yapmıştı.

Türkiye'deki seçim sürecini takip eden Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nden (AKPM) gözlemciler, 16 Nisan referandumunun uluslararası standartların altında kaldığını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise AGİT'in açıklamasının ardından, "AGİT diye bir örgüt var. Rapor hazırlıyorlar. 'Türkiye'de seçimler öyle olmuş, böyle olmuş'… Haddinizi bilin. Sizin siyasi içerikli raporlarınızı ne duyarız, ne görürüz ne de biliriz. Biz yolumuza devam ederiz. Onu siz külahımıza anlatın" ifadelerini kullanmıştı.

Haber Ara