Dolar

32,5094

Euro

34,9456

Altın

2.435,59

Bist

9.793,00

Almanya İç İstihbaratı, Suriye ve Irak'tan dönen ailelerin çocuklarını izleyecek

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, iç istihbarat birimi Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın 'radikalleşen çocukları takip etmek için' bir tasarı hazırladı. Bu kapsamda Suriye ve Irak'tan dönen ailelerin çocuklarını da izlenecek.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-27 21:40:57

Almanya İç İstihbaratı, Suriye ve Irak'tan dönen ailelerin çocuklarını izleyecek

Üç yıl önce koalisyon hükümeti tarafından, Almanya'da istihbarat örgütlerince izlenme yaşı 16'dan 14'e indirilmişti. Ancak şimdi Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer'ın tasarısıyla bu yaşın istisnai durumlarda daha da aşağı çekilmesi öngörülüyor.

ŞU ANDA YASA NE KADARINA İZİN VERİYOR?

Şu an geçerli olan yasalara göre, Anayasayı Koruma Teşkilatı çocuklarla ilgili olayları dosyalarında arşivleyebiliyor ancak bu bilgileri kısa adı NADIS olan istihbarat bilgi sistemine aktaramıyor.

İÇ İSTİHBARAT, BAKANI DESTEKLİYOR

İç istihbarat birimi Almanya Anayasayı Koruma Teşkilatı da, İçişleri Bakanı Seehofer'in yaş sınırının kaldırılmasıyla ilgili fikrini destekliyor. Alman yayın organı DW'nin haberinde hükümet çevrelerinde konuya sıcak bakıldığı belirtilirken, "İslamcı çevrelerde yetişen çocukları takip edebilmek için önemli olduğu vurgulanıyor" ifadesine yer verildi.

"RADİKAL ÇOCUKLAR" TANIMLAMASI

Tasarıyla "radikal ailelerde yetişen" çocuklar ile Suriye ve Irak'tan dönen ailelerin çocukları da izlenecek.

Öte yandan konuya ilişkin haber, Alman basınında bu aileler işaret edilerek "radikal çocuklar" tanımlamasıyla yer aldı.

İNTERNETTE RADİKALLEŞEN ALMAN ÇOCUKLAR

Açıklamada bir başka hedefin de, internet üzerinden ailelerine fark ettirmeden radikalleşen çocuklar olduğu dile getirilirken, Alman aşırı sağcıların doktrinlerine maruz kalan çocukların da takibe alınabileceği belirtildi.

 

Haber Ara