Dolar

32,3697

Euro

34,9573

Altın

2.325,43

Bist

9.079,97

'Almanya gönderdiğimiz dosyaları dahi incelemiyor'

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı 'Almanya tarafından dosyalar bile incelenmeden yapılan açıklamaların çok sorunlu olduğunu ve Türkiye'de şaşkınlık uyandırdığını söyledik' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-22 09:09:40

'Almanya gönderdiğimiz dosyaları dahi incelemiyor'

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Berlin'de Almanya-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Michelle Müntefering, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Milletvekili Oliver Wittke, Federal Meclis İnsan Hakları ve İnsani Yardım Komisyonu Başkanı Michael Brand ile ayrı ayrı bir araya geldi.

AA'ya konuşan Yeneroğlu, en önemli gündem maddelerinden birinin terör örgütü PKK'nın Almanya'daki faaliyetleri olduğunu vurguladı.

Avrupa'nın bazı kentlerinde, Avrupa ülkelerinin teröre destek vermemesi talebiyle geçen hafta sonunda yapılan gösterilere tüm tehdit ve baskılara rağmen katılan binlerce vatandaşı bu konudaki duruşlarından dolayı kutlayan Yeneroğlu, "Almanya'da son zamanlarda camilerimize yönelik, sivil toplum kuruluşlarımıza yönelik PKK militanlarının saldırıları gerçekleşiyor. Bu saldırılar karşısında Alman toplumunun ve Alman kamuoyunun tamamıyla sessiz kalması, bunu göz ardı etmesi ve görmezlikten gelmesinin kabul edilebilecek bir durum olmadığını ifade ettik. Bu durum, Türk-Alman ilişkilerinde ve Türkiye göçmenlerinde ciddi manada hayal kırıklığı yaşattı" diye konuştu.

Mustafa Yeneroğlu, her gün propaganda yaptığı bir ortamda terör örgütü PKK ile mücadele edilmesi gerektiğini kaydederek, Almanya'nın bu konuda ciddi eksiklikleri bulunduğunu belirtti.

Terör örgütünün Almanya'da propaganda yapma ortamının bulmasının kabul edilebilir bir durum olamayacağına dikkati çeken Yeneroğlu, "Bunun devam etmesi durumunda Almanya'nın konuyla ilgili samimiyetinin de Türkiye kamuoyu tarafından ciddi manada sorgulandığını ifade ettik" dedi.

FETÖ İLE MÜCADELE

Alman muhataplarına Fetullahçı Terör Örgütü'nü (FETÖ) de anlattıklarını aktaran Yeneroğlu, "Almanya tarafından dosyalar bile incelenmeden yapılan açıklamaların çok sorunlu olduğunu ve Türkiye'de şaşkınlık uyandırdığını söyledik" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de 15 Temmuz sonrası darbe girişimine karşı demokratik kurumların desteklenmesi sözünün gereğinin yerine getirilmesini isteyen Yeneroğlu, bu örgütün önemli unsurları olmaları nedeniyle yurt dışına kaçarak iltica talebinde bulunmalarına yönelik olumlu yaklaşımlar sergilenmesinin Türkiye ile dayanışma noktasında soru işaretleri bıraktığını ifade etti.

Yeneroğlu, muhataplarına bu konularla ilgili Türkiye'nin Almanya'dan daha somut dayanışma içinde olmasını beklediğini ilettiklerini sözlerine ekledi.

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara