Dolar

32,4340

Euro

34,4740

Altın

2.488,90

Bist

9.679,80

Almanya eski iç istihbarat başkanından Merkel'e göç eleştirisi

Anayasayı Koruma Teşkilatı eski Başkanı Hans-Georg Maaßen Başbakan Merkel'in mülteci politikasını eleştirerek, göçü engellemek için gerekli önlemlerin alınmadığını savundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-11 11:39:27

Almanya eski iç istihbarat başkanından Merkel'e göç eleştirisi

Angela Merkel'in göçmen politikası ülkesindeki sağcılar tarafından tepki çemeyi sürdürüyor! Yaptığı açıklamalar nedeniyle geçen yıl Alman hükümetinde krize neden olan Anayasayı Koruma Teşkilatı eski Başkanı Hans-Georg Maaßen Macaristan'ın kamu televizyonu M1'e Almanya'daki güncel siyasi gelişmelere ilişkin açıklamalar yaptı.

MERKEL'İN MÜLTECİ POLİTİKASINI ELEŞTİRDİ: GÖÇÜ ENGELLEMEK İÇİN YETERLİ ÖNLEMLER ALINMADI

Geçen yıldan bu yana emekli olan Maaßen Başbakan Angela Merkel'in izlediği mülteci politikasını eleştirerek ciddi kusurlarının olduğunu ifade etti. Maaßen Almanya'ya 2015 yılındaki mülteci akınına kıyasla iltica edenler ya da yasa dışı yollardan gelenlerin sayısının düşük olduğunu belirtti ancak "Sayı az olsa da kaçak girişler var" dedi.

Anayasayı Koruma Teşkilatı eski Başkanı Avrupa'ya eskiden olduğu gibi şimdi de büyük bir göç baskısının olduğunu söyleyerek, "Göç baskısının azaltılması ve insanların gelmemesi yönündeki önlemler alınmadı" dedi.

2015 yılında Avrupa'ya göç edenler arasında IŞİD gibi grupların saflarında savaşanların da bulunduğunu söyleyen Maaßen, Almanya'da paralel toplumlar oluşabileceğini söyledi.

11_4

ARAP, TÜRK ya da SELEFİ TOPLUMU...

Deutsche Welle Türkçe'nin aktardığı habere göre Maaßen, göçmenlerin Alman toplumuna değil, Arap, Türk ya da Selefi toplumuna entegrasyonu olduğunu savundu.

SAĞ AŞIRI MİLLİYETÇİ KANAT YÜKSELİYOR

Almanya'da toplumsal atmosferin son yıllarda olumsuz yönde değiştiği söyleyen Maaßen'e göre eskiden orta kesime dahil vatandaşların çoğu şimdilerde sağ popülist Almanya için Alternatif'e (AfD) yöneldi. Maaßen, bu durumun siyasi parti sistemine güvende erezyona ve insanların demokrasiye de yüz çevrilmesine neden olabileceğini savundu.

IRKÇI ORBAN'IN PROPAGANDASINI YAPAN KANAL

Maaßen demeç verdiği Macar televizyon kanalı Başbakan Viktor Orban'ın propagandasını yaptığı gerekçesiyle eleştiriliyor. Viktor Orban Merkel'in Avrupa'da izlediği mülteci politikasını sert şekilde eleştiren politacılardan biri.

AÇIKLAMALARI TARTIŞMA YARATMIŞTI

Aynı zamanda hukukçu olan Anayasayı Koruma Teşkilatı eski Başkanı Maaßen'ın, Chemnitz'de Ağustos ayının sonunda yaşanan olaylarda aşırı sağcıların gösterileri sırasında yabancıların "sürek avına" maruz kaldığına ilişkin görüntülere kuşkuyla yaklaştığına işaret eden açıklamaları ülkede yoğun tartışmalara neden olmuştu.

Bu açıklamalar Almanya'da tepki toplamasına rağmen, İçişleri Bakanı Seehofer Maaßen'a destek vermişti. SPD'nin iç istihbarat başkanının azledilmesinde ısrar etmesi üzerine Maaßen'ın İçişleri Bakanlığı müsteşarlığına atanması kararı alınmıştı. Ancak bu kararın da tepki toplaması üzerine Maaßen'ın İçişleri Bakanlığı'na danışman olarak atanması konusunda uzlaşma sağlanmıştı.

Hans-Georg Maaßen, 18 Ekim'de Varşova'da düzenlenen ve Avrupalı iç istihbarat başkanlarının katıldığı bir toplantıda yaptığı konuşmada, Chemnitz'deki olaylarla ilgili sözlerinin "Sosyal Demokrat Parti (SPD) içinde koalisyon hükümetinin dağılması için çalışan radikal sol güçler tarafından kullanıldığını” savunmuştu. Söz konusu ifadelerin "kabul edilemez" olduğunu belirten İçişleri Bakanı Seehofer, "tartışılmaz hizmetlerine" rağmen Maaßen'ın görevinden azledilerek, emekli edilmesi kararı aldığını açıklamıştı.

Haber Ara