Dolar

32,3693

Euro

35,0412

Altın

2.325,39

Bist

9.118,40

Almanya Dışişleri'nden 'Ahmed Mansur' açıklaması

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Schaefer, Almanya'da Berlin Tegel Havalimanı'nda gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan gazeteci Ahmed Mansur ile ilgili konuştu.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-24 17:30:55

Almanya Dışişleri'nden 'Ahmed Mansur' açıklaması

AA'da yer alan habere göre, Martin Schaefer, Berlin'deki Federal Basın Merkezi'nde gazetecilerin Mansur'un tutuklanmasının hukuki bir hata olup olmadığına ilişkin sorularını cevapladı.

Mansur hakkında sürecin başka türlü işleyebileceğini söyleyen Schaefer, "Olanlardan dolayı üzgünüz" ifadesini kullandı.

Schaefer, Mansur'un tutuklanmasının hata olup olmaması noktasında karar verme merci olarak kendini göremeyeceğini belirterek, "Ama farklı bir karar verilebilirdi" dedi.

Schaefer, "Diğer taraftan şunu açıkça ifade etmek istiyorum ki bakanlığımız ve Alman hükümeti tarafından konuyla ilgili hukuksuz bir hareket olmadı" diye konuştu.

Ahmed Mansur, 20 Haziran'da Katar'a gitmek üzere geldiği Berlin-Tegel Havalimanı'nda gözaltına alınmış ve daha sonra tutuklanmıştı.

Mısır'daki darbe yönetiminin tutuklanmasını istediği Mansur, Kahire Ceza Mahkemesince geçen sene gıyabında yargılanarak 15 yıl hapse mahkum edilmişti. Mansur, kendisine isnat edilen suçlamaları, "temelsiz, uydurma ve tamamıyla sahte iddialar" olarak nitelendirmişti. 

Mansur, Pazartesi günü Berlin Mahkemesi tarafından serbest bırakılmıştı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara