Dolar

32,5642

Euro

35,0254

Altın

2.435,86

Bist

9.761,12

Almanya'dan yeni Türkiye açıklaması: Erdoğan'ın gelmesinden...

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in yaptığı 'Erdoğan'ın Türklere hitap etmesi uygun olmaz' açıklaması ile gerilim yaşanmıştı. Almanya'dan yeni bir açıklama geldi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-30 14:20:32

Almanya'dan yeni Türkiye açıklaması: Erdoğan'ın gelmesinden...

Reuters haber ajansı, Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert'ın yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'önemli bir misafir' olduğunu söylediğini aktardı. Sözcü, Erdoğan'ın 7-8 Temmuz'da Hamburg'da düzenlenecek G-20'ye katılımının Alman hükümeti tarafından hoş karşılandığını açıkladı. Seibert, "Alman hükümeti adına, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önemli bir konuk olduğunu ve G-20 zirvesine gelişini hoş karşıladığımızı vurgulamak isterim" dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın G-20 zirvesine katılımı esnasında ülkede konuşma yapmasının 'uygun' olmayacağını açıklamıştı.

BÜYÜKELÇİLİKLER BİLGİLENDİRİLDİ

Öte yandan, Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, Almanya'daki vatandaşlarına yönelik siyasi miting düzenlemek isteyen ülkelerin izin almak için başvuru yapması gerektiği konusunda tüm büyükelçiliklerin bilgilendirildiğini açıkladı.

Schaefer, üç ay içinde seçime gidecek olan ülkelerin başvurularının ise otomatik olarak reddedileceğini söyledi. Ancak Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin bu kuraldan muaf tutulacağı belirtildi.

 

Haber Ara