Dolar

32,5976

Euro

34,7961

Altın

2.488,42

Bist

9.457,82

Almanya'dan Macron'a gönderme: NATO yaşıyor

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Fransa'dan gelen 'NATO öldü' yorumuna karşılık Kuzey Atlantik Paktı'nın (NATO) yaşadığını ve güvenlik çıkarları hususunda ayrımcılığa gidilmemesinin önemli olduğunu söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-26 14:13:18

Almanya'dan Macron'a gönderme: NATO yaşıyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, NATO'nun "beyin ölümünün" gerçekleştiğini ve Avrupa ülkelerinin NATO'yu savunmak için artık Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) güvenemeyeceğini dile getirmişti. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Macron'un bu açıklamasına tepki göstererek "NATO'nun canlı olduğunu söylemek haklı bir savunmadır" dedi. Maas, ittifakın gelecekte güvenlik için kritik öneme sahip olduğunu ve gelişmesi gerektiğini ifade etti.

 

MACRON MERKEL'E ÖFKELİ

Amerikan New York Times gazetesi (NYT), Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un NATO hakkında “Beyin ölümü gerçekleşti” açıklamasının ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel ile kamuoyu önünde yaşanan zıtlaşmanın uzun süredir devam eden bir uyumsuzluğa dayandığını yazdı.

Steven Erlanger imzalı makalede, Macron'un Merkel'in yavaş pragmatizminden, ülkedeki federal yapıdan ve koalisyon hükümetinden şikâyetçi olduğu ve Merkel'in son döneminde Avrupa adına cesur adımlar atmamasına tepkili olduğu belirtiliyor.

Gazeteye konuşan dış politika uzmanı Claudia Major, “Uzun bir süredir Almanya ve Fransa ilişkilerinin bu kadar düşük seviyeye indiğini görmemiştim” ifadesini kullandı.

 

Haber Ara