Dolar

32,5147

Euro

34,9071

Altın

2.435,73

Bist

9.795,85

Almanya'dan IŞİD'e 'bilgi' darbesi

Almanya'nın IŞİD bünyesindeki yabancı militanların bilgilerini ele geçirdiği öne sürüldü...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-10 04:51:14

Almanya'dan IŞİD'e 'bilgi' darbesi

Ajanslarda yer alan habere göre; Almanya, IŞİD bayrağı altında savaştıktan sonra ülkelerine geri dönen yabancı militanlara dair kişisel bilgiler içeren binlerce dosya ele geçirdi. Elde edilen dosyaların, örgütün işleyişi hakkında daha detaylı bilgi vereceği ve geri dönen cihatçıların yakalanmasına yardımcı olacağı ifade edildi.

Almanya federal polis kuruluşu BKA'nın elinde IŞİD'den sızdırılan dosyalar olduğu, İçişleri Bakanı Thomas De Maziere tarafından da teyit edildi. Elde ettikleri yeni veriler ışığında Almanya'ya geri dönen militanlara yönelik soruşturmaların daha hızlı ve kesin olarak yürütüleceğini belirten Alman bakan, hapis cezalarının da artırılacağını aktardı. 

Dosyalarda Alman vatandaşı olan yabancı militanlara ait de bilgiler olduğunu belirtilirken, IŞİD'e dışarıdan gönüllü olarak katılanların aralarında daha önce yaşadıkları yer, din, aile ve eğitime dair görüşleri ve eski ‘cihatçılık deneyimleri'nin de yer aldığı 23 soruyu cevaplaması gerektiği aktarıldı.

Geçen yıl haziran ayında Alman polisi tarafından yapılan açıklamada 700 civarında Alman vatandaşının IŞİD'e katılmak için Irak ve Suriye'ye gittiği belirtilmişti. IŞİD'e katılan Alman vatandaşlarından en 100'ünün ise çatışmalarda hayatı kaybettiği düşünülüyor.

Haber Ara