Dolar

32,4708

Euro

34,9426

Altın

2.435,60

Bist

9.716,77

Almanya'dan Irak'a destek sözü

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen'in Irak'a IŞİD'le mücadelede askeri desteği artırma sözü verdiği belirtildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-23 03:50:04

Almanya'dan Irak'a destek sözü

Ajanslarda yer alan bilgide; Irak Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, resmi temaslarda bulunmak üzere ülkeyi ziyaret eden Leyen, Genelkurmay Başkanı Osman el-Ganimi, Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Meclis Başkanı Selim el Cuburi ve bakanlıkta bazı yetkili isimlerle bir araya geldi.

Ganimi ile görüşen Leyen, ülkesinin, IŞİD'le mücadelesinde 'silahlanma, tatbikat ve donanma' alanında Irak'a askeri desteği artırmaya hazır olduğunu, terörle mücadele, askeri tıp, askeri mühendislik ve patlayıcı maddelerle mücadele meselelerinde de ülkeye desteğini sürdüreceğini belirtti.

'IRAK 3 AYRI MEYDAN OKUMAYLA KARŞI KARŞIYA'

Leyen, "Irak, 3 ayrı meydan okumayla karşı karşıya. İlki IŞİD'in mağlup edilerek Irak topraklarından sürülmesi, ikincisi ülkenin toprak bütünlüğünün korunması ve son olarak sığınmacı dalgasının kontrol altına alınması" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada da Cumhurbaşkanı Masum'un, Leyen ile görüşmesinde, Irak ile Almanya dahil uluslararası koalisyon güçlerinin, IŞİD'in hezimete uğratılması için ortak işbirliğini derinleştirmesi gerektiğini vurguladığı kaydedildi.

 

Haber Ara