Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Almanya'daki terör örgütü NSU davası

Almanya'daki terör örgütü NSU davası

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-10 13:52:57

Almanya'daki terör örgütü NSU davası
Almanya'da 8'i Türk 10 kişinin öldürülmesiyle ilgili Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasının baş sağını Beate Zschaepe'nin avukatlarından Anja Strum'u azletmek istediği bildirildi.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde yapılan bugünkü duruşmada, mahkeme heyetinin başkanı Manfred Götzl, Zschaepe'nin üç avukatından biri olan Anja Sturm'u azletmek istediğini açıkladı.

Zschaepe'nin diğer avukatlarından Wolfgang Heer, gelişmelerden dolayı bugünkü duruşmanın devam etmemesi talebinde bulundu. Halen devam eden bugünkü duruşmada yer alan Zschaepe ise açıklamada bulunmadı.

Beate Zschaepe, geçen sene de avukatlarının azledilmesi talebinde bulunmuştu ancak mahkeme bunu reddetmişti.

NSU terör örgütünün Almanya'da 2000-2007 yılları arasında 8'i Türk 10 kişinin öldürülmesi, bombalı saldırılar düzenlenmesi ve çok sayıda soygunla ilişkisi 2011 yılı sonunda ortaya çıkarılabilmişti.

NSU üyelerinden Uwe Böhnhard ve Uwe Mundlos, 4 Kasım 2011'de bir banka soygununun ardından saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, örgüt üyelerinin intihar ettikleri öne sürülmüştü. NSU terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan Beate Zschaepe ise NSU üyelerinin kullandığı hücre evini ateşe verdikten sonra polise teslim olmuştu.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde 6 Mayıs 2013'te başlayan davada, NSU terör örgütünün hayattaki tek üyesi olan ve tutuklu yargılanan Zschaepe susma hakkını kullanıyor. Davada Zschaepe'nin yanı sıra örgüte yardım ve yataklıkla suçlanan dört sanık daha yargılanıyor.

Haber Ara