Dolar

32,5554

Euro

34,9734

Altın

2.427,43

Bist

9.722,09

Almanya'da Türk derneğine yeni saldırı

Almanya'da UETD'nin bir şubesine bir araçtan yanıcı madde atıldı, maddi hasar oluştu

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-27 17:36:12

Almanya'da Türk derneğine yeni saldırı

Ajansların haberine göre; Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) Almanya'nın Grevenbroich kentindeki şubesine sabaha karşı molotofkokteyli ile saldırı düzenlendi.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, gece saat 03.00 sularında seyir halindeki siyah renkli Mercedes marka bir aracın camından binaya yanıcı bir madde atıldı.

Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce gerçekleştirilen saldırıda binanın özel güvenlikli camı kırıldı, dış cephesinde yanıklar oluştu.

Olay sonrası polisin incelemesinin ardından güvenlik şeridine alınan UETD şubesi, bugün öğleden sonra, polisin devlete karşı işlenen suçlar dairesi Staatsschutz tarafından da detaylı incelemeye alındı.

"ALMANYA'DA CAMİ VE TÜRK DERNEKLERİNE YÖNELİK SALDIRILAR ARTTI"

UETD Grevenbroich Şube Başkanı Burak Beyazyüz, şubelerine yaklaşık dört yıl önce de benzer bir saldırının gerçekleştirildiğini, bu yüzden önlem amaçlı saldırılara karşı dayanıklı olan özel cam taktırdıklarını söyledi. Binada yaşayan ailelerin de olduğunu söyleyen Beyazyüz, "Alınan bu önlem belki de büyük bir faciayı önledi" dedi.

Beyazyüz ayrıca saldırının 4 gün önce 70 kilometre yakınlarındaki UETD'nin Dinslaken saldırısı ile benzer şekilde gerçekleştiğinin görüldüğünü ifade etti.

Almanya'da son dönemlerde Türk cami ve derneklerine yönelik bu saldırıların arttığını hatırlatan Beyazyüz, 65 bin nüfuslu herkesin birbirini tanıdığı bu küçük şehirde böyle bir olayın başlarına gelmesinin kendilerini çok üzdüğünü dile getirdi.

Alman yetkililere seslenen Beyazyüz, faillerin bir an önce bulunup caydırıcı cezaların verilmesi çağrısı yaptı.

Dün de Almanya'da Türklerin işyerlerine saldırı düzenlenmişti

Almanya'da içinde Türklerin işlettiği market ve uçak bileti satış noktasının da bulunduğu alışveriş merkezi kundaklandı.

Haber Ara