Dolar

32,3668

Euro

34,9731

Altın

2.326,11

Bist

9.089,43

Almanya'da sığınmacılara saldırı

Almanya'nın Magdeburg kentinde bazı gruplar Suriyeli sığınmacılara saldırdı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-02 10:22:56

Almanya'da sığınmacılara saldırı

AA'nın haberine göre, Saksonya-Anhalt emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kimliği belirlenemeyen saldırganlar Magdeburg kentinde 3 Suriyeli sığınmacıyı beyzbol sopalarıyla darp etti.

Sivil polislerin siyah elbise giymiş yaklaşık 30 kişinin Suriyeli sığınmacılara saldırdığına şahit olduğu ifade edilen açıklamada, polislerin araya girmesiyle saldırganların olay yerinden kaçtığı belirtildi. Bir saldırganın ise elindeki sopayla polisleri de tehdit etmeye çalıştığı, ancak polislerin biber gazı kullanması sonucunda bu kişinin de kaçtığı kaydedildi.

Suriyelilerin yüzlerinden yaralandığı olayla ilgili adam yaralama, asayişi bozma, silah yasalarını ihlal etme ve polise mukavemetten inceleme başlatıldığı belirtildi.

Hannover yakınlarındaki Sehnde kentinde ise sığınmacı yurduna yönelik kundaklama girişiminde bulunuldu.

Hildesheim savcılığından yapılan açıklamaya göre, 3 kişilik sığınmacı ailesinin kaldığı binanın girişinde kundaklama sonucu çıkan yangının komşuların müdahalesiyle söndürüldü.

Olayla ilgili bir şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Öte yandan Dresden kenti yakınlarında Freital'da 6 sığınmacının kaldığı bir daireye saldırıda bulunulduğu ve bir kişinin yaralandığı kaydedildi.

Almanya'da son zamanlarda sığınmacılara yönelik saldırılarda artış dikkat çekiyor. Federal Suç Dairesi'nin verilerine göre de bu yılın ilk 10 ayında sığınmacılara yönelik 600'ün üzerinde saldırı kayıtlara geçti.

 

Haber Ara