Dolar

32,5442

Euro

34,8567

Altın

2.430,53

Bist

9.645,02

Almanya’da siber saldırı şüphelisi yetkililerce tutuklandı

Yirmi yaşındaki şüphelinin, Angela Merkel’de dahil olmak üzere 1000 siyasi liderin kişisel veya profesyonel verilerini hacklediği iddia ediliyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-08 13:33:12

Almanya’da siber saldırı şüphelisi yetkililerce tutuklandı
Timetürk Çeviri

Yüzlerce Alman politikacı, daha önce görülmemiş ölçekte ülke genelinde şok yaratan bir siber saldırıya maruz kaldı. Bu büyük korsanlığın ortaya çıkmasından dört gün sonra Alman polisi salı günü bir şüphelinin tutuklandığını açıkladı. Bir polisin ifadesine göre, 20 yaşında genç bir erkek, Frankfurt Hessen'deki evinde tutuklandı.

Haftalık Der Spiegel'in web sitesine göre lise öğrencisi olan suçlu, saldırıları tek başına yatığını açıkladı.

Alman makamları geçen yaklaşık bin kişinin kişisel ya da ticari verilerinin bir twitter hesabı aracılığıyla yayınladığını tespit etti. Kurbanlar arasında Şansölye Angela Merkel ve birkaç bakanının yanı sıra eğlence dünyasından gazeteciler ve şahsiyetler de vardı.

Yapılan araştırmalarda, çok önemli bilgilerin sızdırılmadığı, çoğunlukla iletişim, adres, İnternet üzerindeki konuşmalar, kimlik ve idari belgeler, mektuplar olduğu açıklandı. Angela Merkel ile ilgili olarak yayınlanan bilgilerin, zaten yarı halka açık olan e-posta adresleri ve kendisine gönderilen mektuplar olduğu açıklandı.

Kaynak: Le Parisienne, AFP

Haber Ara