Dolar

32,5862

Euro

34,8130

Altın

2.416,97

Bist

9.645,02

Almanya'da ramazan hazırlıkları

Almanya'da ramazan hazırlıkları

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-16 12:19:07

Almanya'da ramazan hazırlıkları
Almanya'daki camilerde ramazan hazırlıkları devam ederken iftar çadırları ve şenlikler geleneksel hale gelmeye başladı.

Dortmund kentinde dördüncü kez düzenlenen Festi Ramazan Şenliği çerçevesinde Borussia Dortmund'un stadının karşısındaki 45 bin metrekarelik alanda toplu iftar yapılacak, daha sonra da meddah, orta oyunu ve Karagöz Hacivat gösterileriyle eğlenilecek.

Festi Ramazan'ı organize eden Nelson's Europe şirketinin sahiplerinden Ergün Özkara, iftar sırasında bekleme süresini azaltmak için personel sayısını arttırdıklarını ve önlemler aldıklarını belirtti. 6 bin kişiye hizmet vereceklerini ifade eden Özkara, "Bu yıl Festi Ramazan'a Karadeniz, Bursa ve Hatay mutfağı damgasını vuracak" dedi.

İftardan sonraki eğlence için 24 kişilik ekip oluşturduklarını söyleyen Özkara, geçen yıldan farklı olarak üç günlük Bayram Şenliği düzenleyeceklerini kaydetti.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Berlin Şube Başkanı Süleyman Küçük, ramazan hazırlıklarının tamamlandığını ifade ederek Berlin'de DİTİB'e bağlı 16 caminin en az 10'unda üyelerin ve hayırsever Müslümanların katkısıyla her gün iftar yemeği verileceğini bildirdi.

Küçük, "Rabbimize affımız için yalvaracağız, yakaracağız. İnşallah bütün İslam alemine hayırlar, güzellikler, esenlikler ve acilen barış getirmesi için dua edeceğiz" diye konuştu.

Ramazanın feyz ve bereket ayı olduğuna işaret eden Küçük, bu ayın maneviyatı güçlendireceğini söyledi.

Haber Ara