Dolar

32,5226

Euro

34,9004

Altın

2.430,41

Bist

9.645,02

Almanya'da Merkel'e Cumhuriyet tepkisi!

Almanya Başbakanı Merkel'in Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyon konusunda herhangi bir açıklama yapmaması Almanya'da tepkilere neden oldu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-02 01:59:07

Almanya'da Merkel'e Cumhuriyet tepkisi!

Başbakan Angela Merkel'in Cumhuriyet Gazetesine yönelik operasyon karşısında 'sessiz' kalması nedeniyle Almanya'da eleştirilere sebep olduğu öne sürüldü.

DW Türkçe'de yer alan habere göre, Alman Gazeteciler Birliği (DJV), Berlin'in şimdiye kadarki tepkisizliğinin hayalkırıklığı yarattığını belirtti. "Başbakan'ın sessizliği çekilir gibi değil” diyen DFV Başkanı Frank Überall, Angela Merkel'e, Türkiye'deki basın özgürlüğü konusunda daha kararlı bir tutum sergileme çağrısı yaptı.

‘MERKEL, NET TUTUM SERGİLEMELİ'

Sol Parti milletvekili Sevim Dağdelen de Merkel'i eleştirerek, "Cumhuriyet gazetesinden çok sayıda gazetecinin gözaltına alınmasından sonra Başbakan endişelerini dile getirmek yerine, nihayet artık net tutum sergilemeli” dedi. Dağdelen, Merkel'in Türkiye'deki tutuklu yüzlerce gazeteci için de harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.

‘HÜKÜMETİN ÜRKEKLİĞİ ANLAŞILAMAZ'

Federal hükümetin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı ‘ürkekliğinin' anlaşılamaz olduğunu söyleyen Hür Demokat Parti'nin (FDP) Avrupa politikaları sorumlusu ve Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Alexander Graf Lambsdorff da “Türkiye'de bir U dönüşü yapılmadığı sürece vize serbestisi ve AB üyeliğinin hiçbir şekilde mümkün olmadığının net şekilde anlaşılması gerekiyor” diye konuştu.

MERKEL'E PARTİSİNDEN DE ELEŞTİRİ

Merkel'n sessizliği, kendi partisinden de eleştiri aldı. Hristiyan Demokrat Birlik'in (CDU) dış politika sözcüsü Norbert Röttgen, Cumhuriyet gazetesi çalışanlarının gözaltına alınmasından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sorumlu tutarak, "Onun için önemli olan tek şey Türkiye'ye hakim olmaktır. Avrupa ülkeleri ve Alman hükümeti, Türkiye Avrupa'nın temel prensiplerini ihlal ettiğinde eleştirilerini dile getirmelidir” dedi.

 

Haber Ara