Dolar

32,5837

Euro

34,8273

Altın

2.499,54

Bist

9.458,65

Almanya'da 'koruyucu aile' kampanyası

Almanya'da 'koruyucu aile' kampanyası

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-12 19:59:29

Almanya'da 'koruyucu aile' kampanyası
Almanya'da, Gelsenkirchen Gençlik Dairesi, göçmen kökenli aileleri koruyucu aile olarak kazanmak için kampanya başlattı.

"Çocukların aileye ihtiyacı var" adlı, uzun vadeli olarak planlanan kampanyada, göçmen kökenli ailelere yönelik bilgilendirme ve koruyucu aile olmaya teşvik etkinlikleri düzenlenecek. Bunun için ilk olarak Türkçe, Arapça, Rusça ve Lehçe dillerinde broşürler hazırlandı. Ayrıca bir de "Gülmek her çocuğun hakkı" adıyla Gelsenkirchen'deki Ekip Ajansı tarafından kısa bir film hazırlandı.

Kampanyanın Horst Sarayındaki tanıtım toplantısında konuşan Gelsenkirchen Şehir Direktörü Manfred Beck, göçmen kökenli bakıcı aile sayısının çok az olduğunu vurguladı.

Beck, bakıma muhtaç çocukların yurtlarda değil, bir aile ortamında yetişmesini sağlamak istediklerini belirterek, Müslüman çocukları da mümkün olduğu ölçüde bir Müslüman aileye vermek istediklerini söyledi.

Gelsenkirchen Gençlik Dairesi Müdürü Wolgang Schreck ise göçmen kökenli koruyucu ailelerin öneminin altını çizerek, bakıma muhtaç çocukların yurtlarda yetişmesini tercih etmediklerini, aksine aile ortamında yetişmesini sağlamak için çaba gösterdiklerini belirtti.

Münster Başkonsolosu Pınar Gülün Kayseri ise kampanyayı yerinde bir girişim olarak niteledi.

Bakıma muhtaç müslüman çocukların, kendi kültürlerinden bir aileye bakıma verilmesinin gereğini ifade eden Kayseri, Gelsenkirchen Gençlik Dairesinin bu konuya duyarlı olmasını takdir ettiğini söyledi.

Haber Ara