Dolar

32,6992

Euro

34,8918

Altın

2.508,78

Bist

9.524,59

Almanya'da konuştu: Geert Wilders zehrini akıtıyor

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 'Geert Wilders zehrini akıtıyor

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-12 19:19:19

Almanya'da konuştu: Geert Wilders zehrini akıtıyor
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Geert Wilders zehrini akıtıyor. Geert Wilders insanlığa zehir akıtıyor, birlikteliğe beraberliğe zehir akıtıyor" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Almanya'nın başkenti Berlin'de "İçimizdeki Kahramanlar" adlı 15 Temmuz Anma Programı'na katıldı. Bakan Kılıç programında gerçekleştirdiği konuşmasında, bugün istiklal Marşı'nın TBMM tarafından kabulünün 96. yılı olduğunu kaydederek, "Dün akşam ve dün öğleden sonra itibaren Hollanda hükümetinin kararıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Betül Sayan Kaya Hanımefendi'nin çok kabul edilemez, nezaketsiz, diplomatik ilişkiler çerçevesinde açıklanamayacak ama hepsinden önemlisi insanlık açısından açıklanamayacak bir muameleye maruz kaldığını maalesef hepimiz gördük" dedi.

"TARİH DE HOLLANDA'YI YARGILAYACAKTIR"

Hollanda hükümetinin ve yetkililerin gösterdiği tavrın Hollanda tarihinde kara bir leke olduğunu ve böyle hatırlanacağını dile getiren Bakan Kılıç, "Tarih de Hollanda'yı yargılayacaktır. Dün ortaya koymuş oldukları tavır hiçbir şekilde kabul edilemez, uluslararası ilişkilerle açıklanamaz bir tavırdır. En düşündürücü şey şudur: Sizler Avrupa'da yaşıyorsunuz. Sizler buradaki siyasi gelişmeleri yakından takip ediyorsunuz. Bu Geert Wilders denen kişinin serbestçe konuşma ortamı bulduğu, serbestçe düşüncelerini ifade ettiği ki bunlar düşünce değil. Ben iki Avrupa'da diyorum ki. Geert Wilders zehrini akıtıyor. Geert Wilders insanlığa zehir akıtıyor, birlikteliğe beraberliğe zehir akıtıyor. Bunu yapan ırkçı, yabancı düşmanı, kendisi ile barışık olmayan, sevgi nedir bilmeyen kişi istediği gibi konuşacak ama Türkiye Cumhuriyeti'nin Bakanı kendi elçiliğine, başkonsolosluğuna gidemeyecek. Bunun bedelini de hesabını da vereceksiniz" ifadelerini kullandı.

"O GECE TÜRKİYE'DE DEMOKRASİ ASKIYA ALINMAK İSTENDİ"

Gerekli adımların atılacağını bildiren Bakan Kılıç, "15 Temmuz gecesi Türkiye'deki FETÖ terör örgütünün başını çektiği darbecilerin ülkemizi düşürmek istedikleri karanlıktan ne amaçladıklarını doğru anlamaları için Avrupalı dostlarımız ve müttefiklerimizde bu programdan gereken bilgileri alırlar. O gece Türkiye'de demokrasi askıya alınmak istendi. Türkiye'de hukuk askıya alınmak istendi. insanlar sokaklarda katledildi. Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşuyla, Başbakanımızın iradesini ortaya koymasıyla milletimizi sokaklara, meydanlara davet edilişi ile Türk milleti o gece dünya tarihinde eşi benzeri olmayan bir duruş ortaya koydu. Başlamak üzere hareket edilen darbeyi başlamadan tarihin sayfalarına gömdü. 16 Temmuz sabahında kendini tanklarını önüne, uçakların ateşinin ve bombalanmasının önüne, helikopterlerin önüne koyan bu aziz millet onurunu, şerefini haysiyetini, geleceğini kurtardı. Bunu anlamak için TBMM'deki bomba izlerine bakmak kafidir. Bunu anlamak için İstanbul'da tankın arazi aracını ne hale getirdiğini sergileyen Ümraniye Belediyesi2nin önündeki arabası görmek kafidir" diye konuştu.

Haber Ara