Dolar

32,5789

Euro

34,9913

Altın

2.427,65

Bist

9.722,09

Almanya'da koalisyon krizi

Cumhurbaşkanı Steinmeier parti liderleriyle görüşmesi çerçevesinde SPD lideri Schulz'un kabul etti

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-23 19:26:09

Almanya'da koalisyon krizi
Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier parti liderleriyle görüşmesi çerçevesinde Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Martin Schulz'u kabul etti.

Bellevue Sarayı'nda yaklaşık bir saatten fazla süren görüşmeden sonra herhangi bir açıklama yapılmadı.

Başbakan Angela Merkel ile aynı kabinede SPD'den uzun bir dönem Dışişleri Bakanlığı yapan Cumhurbaşkanı Steinmeier'in koalisyon görüşmelerine davet konusunda Schulz'u ikna edip edemediği önümüzdeki günlerde belli olacak.

Cumhurbaşkanı ile görüşmesinin ardından parti merkezine geçen Schulz'un burada görüşmeye ilişkin parti yönetimini bilgilendirdiği ve yapılan toplantıda Hristiyan Demokrat Parti (CDU) ile "büyük koalisyon" kurulup kurulmaması konusunda fikir alışverişinde bulunduğu öğrenildi.

CDU Genel Başkanı ve Başbakan Merkel, Steinmeier ile Schulz görüşmesinden çıkacak sonuca göre SPD'ye koalisyon ön görüşmesi için davette bulunup bulunmayacağına karar verecek.

Görüşmeden olumlu sonuç çıkması durumunda CDU ve SPD koalisyon görüşmeleri için masaya oturacak. Merkel'in bir azınlık hükümeti kurmaması ve görüşmeden olumlu sonuç çıkmaması durumunda cumhurbaşkanı, anayasanın 63. maddesine dayanarak meclisi feshedip erken seçim kararı alabilecek.

Erken seçim kararı alınması durumunda ülkede 60 gün içinde seçime gidilecek.

Haber Ara