Dolar

32,3200

Euro

35,1252

Altın

2.299,02

Bist

9.041,20

Almanya’da İslam karşıtı gösteri

Almanya’nın Dresden kentinde,yabancı ve İslam karşıtı gösteriler düzenlendi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-26 06:59:20

Almanya’da İslam karşıtı gösteri

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Almanya'nın Dresden kentinde, Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketi ile karşıtları ayrı noktalarda gösteri yaptı.

Dresden polisi tarafından yapılan açıklamaya göre, kentte İslam ve göçmen karşıtı PEGIDA taraftarları ile karşıtları gösteri yaptı.

Tiyatro Meydanı'nda toplanan PEGIDA taraftarları, yürüyüş gerçekleştirdikten sonra yeniden bu meydana döndü. Karşıt grup ise eylemini Postplatz Meydanı'nda düzenledi.

Göstericilerin burada yapılan konuşmaların ardından dağıldığı belirtilen açıklamaya şöyle devam edildi:

"Bu arada, Pieschener Allee caddesinde park halindeki araçların yandığı ihbarı alındı. Olay yerine giden ekipler, 11 aracın zarar gördüğünü tespit etti".

Açıklamada, araçların kundaklandığından şüphelenildiği, araç sahiplerinin ise PEGIDA eylemine katılanlar olduğu kaydedildi.

Durchgezaehlt adlı öğrenci inisiyatifi, PEGIDA eylemine 3 ila 4 bin, karşıt gösteriye de 250 ila 350 göstericinin katıldığını duyurdu.

Öte yandan, Mecklenburg Vorpommern eyaletinin Neubrandenburg kentinde “MVgida” adlı oluşum tarafından düzenlenen gösteriye aşırı sağcı Almanya Nasyonal Demokrat Partisi'nin (NPD) Eyaleti Meclisi Grubu Başkanı Udo Pastörs'un de katıldığı ve konuşma yaptığı bildirildi. Gösterde, NPD'nin sloganlarının atıldığı ve bu partiye ait dövizlerinin taşındığı ifade edildi. NPD'nin, "PEGIDA'yı taklit eden MVgia'nın gösterilerini propaganda yapma yeri olarak kullandığı" yorumları yapıldı.

Göçmen ve İslam karşıtı PEGIDA hareketinin taraftarları yaklaşık 15 aydan bu yana Dresden'da çoğunlukla pazartesi akşamları gösteri yapıyor.

Almanya dışında ve ülkenin diğer kentlerinde de yabancı düşmanı gruplara ilham kaynağı olan PEGIDA hareketini taklit eden oluşumlar ortaya çıkmış, Berlin'de BAERGIDA, Köln'de KOEGIDA, Münih'te BAGIDA, Leipzig'de LAGIDA gibi benzer gruplar kurulmuştu.

Haber Ara